4news-front

  • Έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας δείχνει ότι τα παιδιά εύπορων και μορφωμένων γονέων έχουν μεγαλύτερο εγκέφαλο και καλύτερες επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης από
  • Μετά από πολλές διαβουλεύσεις η Κομισιόν ενέκρινε το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο για τον δραστικό περιορισμό της πλαστικής σακούλας, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα επιβλαβής για το
  • Η Σιγκαπούρη είναι η πιο ακριβή πόλη του κόσμου. Οφείλει τον τίτλο, κυρίως, στο κόστος κατοικίας, αφού το ενοίκιο μίας γκαρσονιέρας στο κέντρο ξεπερνά τα €2.500 ($ 3.027),
  • Πόσο εύκολα μπορούμε να αντισταθούμε σε ντόνατς, τούρτες, πάστες και γενικά στα γλυκίσματα;Όσοι μπορούν είναι τυχεροί.   Οι υπόλοιποι πρέπει να το ξανασκεφτούν, όταν θα

Απο την Ηλεία του 2007 μέχρι το Μάτι του 2018 είναι... μίας καρέκλας δρόμος

Απο την Ηλεία του 2007 μέχρι το Μάτι του 2018 είναι... μίας καρέκλας δρόμος

  "Η κυβέρνηση έχει γελοιοποιηθεί πλήρως με τα επικοινωνιακά της ευρήματα περί ασύμμετρης απειλής. Η ανικανότητά της να αντιμετωπίσει την καταστροφή αποκαλύφθηκε με εξαιρετικά οδυνηρό τρόπο. Η προεκλογική δημαγωγία δεν μπορεί να καλύψει τα αισθήματα οργής και αγανάκτησης της κοινωνίας για όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις των προηγούμενων χρόνων. Τόσο η Ν.Δ. όσο και το ΠΑΣΟΚ απαξίωσαν συστηματικά το περιβάλλον, για να εξυπηρετήσουν οικονομικά και μικροπολιτικά συμφέροντα, και τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα πάνω στην καμένη γη."

Η δήλωση αυτή έγινε από τον Α.Τσίπρα . Πριν 11 χρόνια όταν ήταν εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ (στις 28/8/2007). Αφορούσε τις φωτιές στην Ηλεία.

"...αυτές οι ώρες είναι ώρες μάχης, ενότητας, θάρρους και πάνω από όλα αλληλεγγύης. Γιατί μόνο έτσι, μόνο όλοι μαζί, μπορούμε να σταθούμε απέναντι στην τραγωδία.... Η Ελλάδα περνάει μια μεγάλη δοκιμασία. Τέτοιες ώρες, δεν υπάρχουν διαφορές..."

Αυτά είπε , ο ίδιος άνθρωπος , πρίν μερικά εικοσιτετράωρα όταν μαίνονταν οι πυρκαγιές στο Μάτι. Φυσικά είχε προηγηθεί η φράση για το  «Ασύμμετρο φαινόμενο».

Ο κ. Τσίπρας αφού διήνυσε την διαδρομή από την θέση του εκπροσώπου τύπου ενός κόμματος του 3% στην πρωθυπουργική καρέκλα προσαρμόστηκε στις ανάγκες του νέου ρόλου. Και από ότι φαίνεται η συγκεκριμένη καρέκλα πάει ασορτί με παραμορφωτικά γυαλιά. Πως αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς το πέρασμα από την "ανικανότητα" του 2007 στο "τέτοιες ώρες δεν υπάρχουν διαφορές" του 2018.

Μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο. Μιλάμε για πολύνεκρες και καταστροφικές πυρκαγιές που η κάθε μία κόστισε δεκάδες ζωές και εκατοντάδες περιουσίες. Μιλάμε για τα ίδια πυροσβεστικά αεροπλάνα, για την ίδια πυροσβεστική, για την ίδια αστυνομία για τον ίδιο στρατό. Το μόνο που άλλαξε είναι οι ρόλοι και οι άνθρωποι που κάθονται στις ίδιες καρέκλες. Για τον λόγο αυτό είναι  εύλογο το συμπέρασμα  ότι φαίνεται οι ρόλοι και οι καρέκλες επηρεάζουν την κρίση, την αξιολόγηση και την έκφραση.

Πως αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς την αλλαγή ύφους, την αλλαγή της φρασεολογίας, την αλλαγή των επιχειρημάτων, την αλλαγή των μηνυμάτων όταν όλα τα υπόλοιπα έχουν παραμείνει αμετάβλητα και απλώς επαναλαμβάνονται; Ο κάθε λογικός άνθρωπος εύλογα θα αναρωτηθεί:

 "Μα τελικά πότε έλεγε αυτός ο άνθρωπος την αλήθεια; Τότε ή τώρα;". Ούτε τότε αλλά ούτε και τώρα.Ο άνθρωπος είναι πολιτικός και μάλιστα παλαιάς κοπής παρά το νεαρό της ηλικίας του. Στην κλίμακα της αξιολόγησης των προτεραιοτήτων του δεν είναι ο άνθρωπος αλλά η πολιτική επιβίωση , η άνοδος και η διατήρηση στην εξουσία. Τα δεινά, ο ανθρώπινος πόνος και η καταστροφή δεν είναι τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από "καταστάσεις που χρήζουν διαχείρισης" ώστε να μεγιστοποιηθεί το όφελος και να ελαχιστοποιηθεί το πολιτικό κόστος.

Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για όλους τους υπόλοιπους επικεφαλής των κομμάτων. Όλων ανεξαιρέτως γεγονός που σημαίνει ότι το πρόβλημα αυτού του τόπου εξακολουθεί να είναι πρόβλημα πολιτικού προσωπικού. Οι άνθρωποι που έχουν εκλεγεί για να διαχειριστούν την τύχη του τόπου λειτουργούν με το ίδιο ακριβώς τρόπο με εκείνο των προκατόχων τους  των προηγούμενων δεκαετιών. Ανεξαρτήτως ιδεολογικής ταυτότητας . Χρησιμοποιούν τις ίδιες συνταγές . Δεν διδάσκονται από τα λάθη τους και έχουν την ίδια προτεραιότητα: τους εαυτούς τους. Για αυτό το ένα είναι σίγουρο: οι εθνικές τραγωδίες θα επαναλαμβάνονται μέχρι την στιγμή που θα και αυτοί και εμείς αποφασίσουμε να αλλάξουμε μυαλά…