4news-front

  • Έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας δείχνει ότι τα παιδιά εύπορων και μορφωμένων γονέων έχουν μεγαλύτερο εγκέφαλο και καλύτερες επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης από
  • Μετά από πολλές διαβουλεύσεις η Κομισιόν ενέκρινε το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο για τον δραστικό περιορισμό της πλαστικής σακούλας, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα επιβλαβής για το
  • Η Σιγκαπούρη είναι η πιο ακριβή πόλη του κόσμου. Οφείλει τον τίτλο, κυρίως, στο κόστος κατοικίας, αφού το ενοίκιο μίας γκαρσονιέρας στο κέντρο ξεπερνά τα €2.500 ($ 3.027),
  • Πόσο εύκολα μπορούμε να αντισταθούμε σε ντόνατς, τούρτες, πάστες και γενικά στα γλυκίσματα;Όσοι μπορούν είναι τυχεροί.   Οι υπόλοιποι πρέπει να το ξανασκεφτούν, όταν θα

Η γερμανική TUI πολιορκεί-και- τον αγροτοτουρισμό

Η γερμανική TUI πολιορκεί-και- τον αγροτοτουρισμό

Οι πολυεθνικές του τουρισμου βάζουν χέρι και στον αγροτοτουρισμό.  Η αρχή έγινε με την γερμανικών συμφερόντων TUI η οποια μέσω του ιδρύματος TUI Care Foundation, υλοποιέί την ανάπτυξη ενός πιλοτικού αγροτουριστικού πρότζεκτ στην Κρήτη. Το Ίδρυμα της TUI στηρίζει 30 τοπικά προγράμματα σε 25 χώρες. Κεντρικός στόχος τους, λένε, είναι η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας με βιώσιμο τρόπο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σταδιακά και ανάλογα με την εξέλιξη του ενδιαφέροντος δεν θα ακολουθησει ανάλογες πρακτικές με εκείνες που εφάρμοσε στον τομέα των ξενοδοχείων, όπου έχει αναλάβει την διαχείριση πολλών με τα οποια συνεργάζονταν.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια και στην Γερμανία ολοένα περισσότεροι τουρίστες στρέφονται προς τον λεγόμενο «αειφόρο» ή «οικολογικό» τουρισμό. Και οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι έχουν μάλιστα ευαισθητοποιηθεί και αρχίζουν να επενδύουν σε αντίστοιχα πρότζεκτ. Επίσης πληθαίνουν στο διαδίκτυο οι προσφορές για πολυτελή πακέτα διακοπών με «πράσινο» χαρακτήρα. Ο κλάδος του οικολογικού τουρισμού βρίσκεται ακόμη σε εμβρυακό στάδιο, αν και το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών αρχίζει να αυξάνεται.

Και αυτήν την αγορά  προσπαθει να ανοίξει η TUI . Πρόκειται για την πολυεθνική που ήδη κυριαρχεί στον ελληνικό τουρισμό, καθώς εκτός των άλλων ελέγχει όχι μόνο τις ροές αλλά και ένα σημαντικό αριθμό ξενοδοχείων. Για φέτος η TUI προσφέρει 40% περισσότερες κλίνες απ' ό,τι το 2016 σε ξενοδοχεία στην Κρήτη, την Ρόδο και την Κω και έχει αυξήσει επίσης των αριθμό των πτήσεων. Μάλιστα  τα επόμενα χρόνια θα αυξήσει σημαντικά το διεθνή αριθμό των ξενοδοχείων που λειτουργούν με τις επωνυμίες RIU, Robinson, TUI Blue και TUI Magic Life, καθώς και αυτών που λειτουργούν ως Concept hotels με τις επωνυμίες Sensatori, Sensimar και Family Life.

Η TUI ελέγχει 6.108 δωμάτια, από τα οποία 4.986 μέσω της Grecotel, που ελέγχει από κοινού με τον όμιλο Δασκαλαντωνάκη. Πρόσφατα η ξενοδοχειακή μονάδα Sensimar που ανήκει στην TUI, εγκαινίασε στην Kέρκυρα, το νέο μέλος της ξενοδοχειακής αλυσίδας Sensimar, το Sensimar Mediterraneo Resort and Spa.

Για φέτος, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών της γερμανικής αγοράς το πιθανότερο είναι ο αριθμός των γερμανών τουριστών που θα επισκεφτούν την Ελλάδα να κυμανθεί στα 3,5 εκατομμύρια. Το 2016 ο αριθμός τους ανήλθε σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας στα 3,2 εκατομμύρια..

Και το άνοιγμα της στον αγροτοτουρισμό ανοίγει νέους ορίζοντες.  Ήδη φέτος θα έρθουν οι πρώτοι τουρίστες στην Κρήτη με το νέο πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν 25 ελαιοπαραγωγοί, 47 αμπελοκαλλιεργητές και 2 οινοποιίες.Το πρόγραμμα της TUI προβλέπει μεταξύ άλλων τη γνωριμία με τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού από την αρχή ως το τέλος. Συγκεκριμένα, οι τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα αμπέλια, να παρακολουθήσουν την επεξεργασία των σταφυλιών, να δουν πώς γίνεται η εμφιάλωση. Πρόκειται για μια εμπειρία που έχει να κάνει με την παρακολούθηση του συνολικού κύκλου παραγωγής ενός τοπικού προϊόντος.

Και φυσικά η μερίδα του λέοντος από το άνοιγμα της αγοράς, ανήκει στις πολυεθνικές του τουρισμού. Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), παρά την αύξηση των τουριστών πέρυσι τα έσοδα από τον τουρισμό μειώθηκαν κατά 6,4%, αγγίζοντας τα 13,2 δισ. ευρώ. Για φέτος ο ΣΕΤΕ αναμένει την αύξηση του αριθμού των τουριστών στα 27 εκατομμύρια από τα 25 εκατομμύρια που ήταν το 2016, ενώ τα έσοδα από τον τουρισμό ενδέχεται να ανέλθουν στα 14,5 δισ. ευρώ.