4news-front

  • Έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας δείχνει ότι τα παιδιά εύπορων και μορφωμένων γονέων έχουν μεγαλύτερο εγκέφαλο και καλύτερες επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης από
  • Μετά από πολλές διαβουλεύσεις η Κομισιόν ενέκρινε το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο για τον δραστικό περιορισμό της πλαστικής σακούλας, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα επιβλαβής για το
  • Η Σιγκαπούρη είναι η πιο ακριβή πόλη του κόσμου. Οφείλει τον τίτλο, κυρίως, στο κόστος κατοικίας, αφού το ενοίκιο μίας γκαρσονιέρας στο κέντρο ξεπερνά τα €2.500 ($ 3.027),
  • Πόσο εύκολα μπορούμε να αντισταθούμε σε ντόνατς, τούρτες, πάστες και γενικά στα γλυκίσματα;Όσοι μπορούν είναι τυχεροί.   Οι υπόλοιποι πρέπει να το ξανασκεφτούν, όταν θα

Η γραβάτα του κ.Τσίπρα

Η γραβάτα του κ.Τσίπρα

Αλήθεια ποιά γραβάτα θα φορέσετε κύριε Τσίπρα; Η "αισιοδοξία"της προηγούμενης εβδομάδας για το χρέος αποδείχθηκε ότι δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα "μπόνους" στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν χωρίς τύψεις(!) την οριστική διάλυση της μεσαίας τάξης. Οι εξελίξεις στο eurogroup  της 22ας Μαϊου αφήνουν ηθικά και πολιτικά έκθετους ολόκληρη την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Καταρχήν τον κ. Τσίπρα, ο οποίος με δηλώσεις και υπονοούμενα εμφάνισε τη συμφωνία για το χρέος σχεδόν ως δεδομένη. Ακολουθεί ο κ. Παππάς με τις ...γραβάτες του αλλά και τους λεονταρισμούς περί συμφωνίας 'Πακέτο" στην οποία το χρέος, τα μέτρα και τα αντίμετρα, είναι ένα αδιαίρετο "πακέτο" το οποίο δεν τεμαχίζεται: ή ισχύει στο σύνολό τους ή καθόλου. Αυτά διεμήνυαν  ο κ.Παπάς και ο κ.Τσακαλώτος σε όσους αφελείς αμφισβητούσαν την αριστεροσύνη και την επαναστικότητά τους. Και τελικά τί  μας έμεινε; Τα μέτρα , ο λογαριασμός τους και τα μισθολόγια των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας, οι οποίοι φυσικά στοιχήθηκαν πίσω από τον γιαλαντζί αριστερό Τσίπρα και την παρέα του.

Η κοροϊδία αποκαλύφθηκε το βράδυ της 22ας Μαϊου, όταν οι περίφημες συζητήσεις για το χρέος αποδείχθηκαν "φούμαρα" . Ναι,  "φούμαρα" όπως το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και "σκίσιμο των Μνημονίων".

Στα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους προσέκρουσε χθες το ελληνικό ζήτημα και δεν κατέστη δυνατή η επίτευξη συνολικής συμφωνίας στη συνεδρίαση του Εurogroup.

Διάχυτη είναι η εκτίμηση ότι στην επόμενη συνεδρίαση στις 15 Ιουνίου, θα γεφυρωθούν οι διαφορές κυρίως μεταξύ της Γερμανίας και του ΔΝΤ στο ζήτημα του χρέους και ότι θα υπάρξει συνολική απόφαση.

Φτάσαμε πολύ κοντά στη συμφωνία, δήλωσαν μετά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί αλλά και ο νέος Γάλλος υπουργός Μπρουνό Λεμέρ, ο οποίος μαζί με τον Γερμανό υπουργό Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε πρωταγωνίστησαν στις αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις που είχαν προηγηθεί.

Οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης εμφανίστηκαν ωστόσο πεπεισμένοι, ότι με την κατάλληλη προετοιμασία θα βρεθεί κοινός τόπος στη συνεδρίαση της 15ης Ιουνίου. Μάλιστα όλοι, μεταξύ των οποίων και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στη συνεδρίαση, Πολ Τόμσεν, χαιρέτησαν τις μεγάλες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από την Ελλάδα, η οποία εκπλήρωσε όλες τις δεσμεύσεις της σε σχέση με τα προαπαιτούμενα.

Ο  κ. Τόμσεν απέδωσε τη χθεσινή αδυναμία εξεύρεσης συμφωνίας, στο γεγονός ότι οι  Ευρωπαίοι δεν ικανοποίησαν τη θέση του διεθνούς οργανισμού για περισσότερη συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέος. Δεν ζητάμε λεπτομέρειες, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερες διευκρινίσεις για το μέγεθος των μέτρων που θα ληφθούν με τη λήξη του προγράμματος, το καλοκαίρι του 2018, αναγνωρίζοντας πάντως ότι χθες σημειώθηκε πρόοδος στο θέμα αυτό, σημείωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες σημαντικές είναι οι διαφωνίες και σε ένα θέμα που έχει έμμεση σχέση με τη βιωσιμότητα του χρέους και σχετίζεται με τον καθορισμό των πλεονασμάτων που θα πρέπει να επιτυγχάνει η Ελλάδα μετά το 2022.