4news-front

  • Έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας δείχνει ότι τα παιδιά εύπορων και μορφωμένων γονέων έχουν μεγαλύτερο εγκέφαλο και καλύτερες επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης από
  • Μετά από πολλές διαβουλεύσεις η Κομισιόν ενέκρινε το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο για τον δραστικό περιορισμό της πλαστικής σακούλας, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα επιβλαβής για το
  • Η Σιγκαπούρη είναι η πιο ακριβή πόλη του κόσμου. Οφείλει τον τίτλο, κυρίως, στο κόστος κατοικίας, αφού το ενοίκιο μίας γκαρσονιέρας στο κέντρο ξεπερνά τα €2.500 ($ 3.027),
  • Πόσο εύκολα μπορούμε να αντισταθούμε σε ντόνατς, τούρτες, πάστες και γενικά στα γλυκίσματα;Όσοι μπορούν είναι τυχεροί.   Οι υπόλοιποι πρέπει να το ξανασκεφτούν, όταν θα

Ο Τραμπ φεύγει αλλά ο κορονοϊός παραμένει

Ο Τραμπ φεύγει αλλά ο κορονοϊός παραμένει
Μπορεί οι Αμερικανοί να έχουν καθηλωθεί παρακολουθώντας το εκλογικό θρίλερ των τελευταίων ημερών, όμως ο κορονοϊός επελαύνει στη χώρα. Ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια τα κρούσματα στη χώρα.Σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters, οι ΗΠΑ είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια κρούσματα, τη στιγμή που σε όλον τον πλανήτη έχουν καταγραφεί 50 εκατομμύρια.
Μόνο τις τελευταίες δέκα ημέρες έχουν εμφανιστεί ένα εκατομμύριο κρούσματα με τη χώρα να σημειώνει ρεκόρ ημερήσιων μολύνσεων για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες, ενώ ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων είναι σταθερά πάνω από 1.000.Περισσότεροι από 237.000 Αμερικανοί έχουν πεθάνει από κορονοϊό μέχρι στιγμής. Περίπου ένας στους 11 θανάτους που αναφέρονται καθημερινά σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters.Σήμερα, όμως, αναμένονται οι πρώτες ανακοινώσεις από τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει θέσει τη διαχείριση της πανδημίας ως προτεραιότητα και θα δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των ειδικών που θα στελεχώσουν 12μελή task force που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τις υγειονομικές και οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού.
Οι μεσοδυτικές πολιτείες παραμένουν οι πλέον πληγείσες, με τα περισσότερα κρούσματα ανά αριθμό κατοίκων. Η Βόρεια Ντακότα, η Νότια Ντακότα, το Ουισκόνσιν, η Άιοβα και η Νεμπράσκα είναι οι πέντε πολιτείες των ΗΠΑ που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την covid-19.Το Ιλινόι είναι πλέον το νέο επίκεντρο της πανδημίας στα μεσοδυτικά, με την πολιτεία να ανακοινώνει περισσότερα από 60.000 νέα κρούσματα τις τελευταίες επτά ημέρες, τον μεγαλύτερο αριθμό στη χώρα. Το Σάββατο στο Ιλινόι καταγράφηκαν περισσότερα από 12.450 νέα κρούσματα covid-19, ο μεγαλύτερος ημερήσιος απολογισμός μέχρι στιγμής για την πολιτεία.
 
Στο Τέξας έχει εντοπιστεί το 10% όλων των κρουσμάτων στις ΗΠΑ και το Σάββατο η πολιτεία έγινε η πρώτη που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο μολύνσεις.Σύμφωνα με ανάλυση του Reuters, στις νότιες πολιτείες έχει καταγραφεί σχεδόν το 43% όλων των κρουσμάτων στις ΗΠΑ από τότε που εμφανίστηκε στη χώρα η πανδημία, σχεδόν 4,3 εκατομμύρια. Ακολουθούν οι μεσοδυτικές, οι δυτικές και οι βορειοανατολικές πολιτείες.
Η Νέα Υόρκη, με περισσότερους από 33.000 νεκρούς, παραμένει η πολιτεία με τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών, περίπου το 14% του συνόλου που έχει καταγραφεί στις ΗΠΑ.Χθες, τέλος, η πολιτεία της Γιούτα κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ώστε να αντιμετωπιστεί η υπερφόρτωση των νοσοκομείων και η πίεση στις δομές υγείας.
 
Ο κυβερνήτης Γκάρι Χέρμπερτ δήλωσε στο μήνυμά του «λόγω της ανησυχητικής αύξησης των λοιμώξεων με COVID-19 εντός της πολιτείας μας, απόψε κήρυξα εκ νέου κατάσταση έκτακτης ανάγκης με ορισμένες ζωτικής σημασίας αλλαγές στην ανταπόκρισή μας. Οι αλλαγές αυτές δεν κλείνουν την οικονομία μας, αλλά είναι απολύτως απαραίτητες για να σωθούν ζωές και για τις δυνατότητες των νοσοκομείων».
Σημείωσε ότι σε όλη την πολιτεία επιβάλλεται η χρήση μάσκας μέχρι νεωτέρας και οι συνήθεις κοινωνικές συναναστροφές περιορίζονται μόνον στο στενό οικογενειακό περιβάλλον για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Επίσης αναβάλλονται όλες οι εξωσχολικές δραστηριότητες, σημειώνει.Η Γιούτα έχει καταγράψει συνολικά 132.621 επιβεβαιωμένα κρούσματα νέου κορονοϊού και 659 θανάτους από την COVID-19 από τότε που ξέσπασε η πανδημία.