4news-front

  • Έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας δείχνει ότι τα παιδιά εύπορων και μορφωμένων γονέων έχουν μεγαλύτερο εγκέφαλο και καλύτερες επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης από
  • Μετά από πολλές διαβουλεύσεις η Κομισιόν ενέκρινε το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο για τον δραστικό περιορισμό της πλαστικής σακούλας, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα επιβλαβής για το
  • Η Σιγκαπούρη είναι η πιο ακριβή πόλη του κόσμου. Οφείλει τον τίτλο, κυρίως, στο κόστος κατοικίας, αφού το ενοίκιο μίας γκαρσονιέρας στο κέντρο ξεπερνά τα €2.500 ($ 3.027),
  • Πόσο εύκολα μπορούμε να αντισταθούμε σε ντόνατς, τούρτες, πάστες και γενικά στα γλυκίσματα;Όσοι μπορούν είναι τυχεροί.   Οι υπόλοιποι πρέπει να το ξανασκεφτούν, όταν θα

Σάκος του μποξ η Ελλάδα

Σάκος του μποξ η Ελλάδα
του Αιρετικού.Τελικά όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει καταλήξει "σάκος του μπόξ" και ο έλληνας πληρώνει τα "σπασμένα". 
Αν μελετήσει κανείς τις εξελίξεις των τελευταίων 24ωρων θα συνειδητοποιήσει ότι με εξαίρεση την ΕΚΤ όλοι οι υπόλοιποι δανειστές χρησιμοποιούν την Ελλάδα για τα δικά τους συμφέροντα αλλά και για να ξεκαθαρίσουν τους δικούς τους λογαριασμούς. 
Το ΔΝΤ αμφισβητεί τις εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία , θεωρεί το χρέος μη βιώσιμο και απαιτεί πρόσθετα μέτρα. Παράλληλα δεν δεσμεύεται για το αν θα συμετάσχει στο πρόγραμμα. Προφανώς η Λαγκάρντ και ο Τόμσεν περιμένουν μεχρι να ξεκαθαρίσει η  διοίκηση Τράμπ την πολιτική της για το ελληνικό ζήτημα καθώς θεωρεί την Ελλάδα ως μοχλό πίεσης σε βάρος του Βερολίνου.
Οι μόνες ενδείξεις είναι οι δηλώσεις του υποψήφιου πρέσβη των ΗΠΑ στην ΕΕ ο οποιος βλέπει διάλυση της ευρωζώνης -σε κάποιο ορατό διάστημα-ενώ δεν αντιμετωπίζει το Grexit με τον ίδιο τρόμο που ένοιωθε η διοίκηση Ομπάμα. 
Ο Σόιμπλε απο την πλευρά του επιμένει στα πλεονάσματα, αρνείται το "κούρεμα" και θέτει ως προϋπόθεση την συμμετοχή του ΔΝΤ. Προφανώς  διαπιστώνει ότι αν μετακινηθεί απο τις θέσεις του θα συμπαρασύρει το κόμμα του σε ένα διμέτωπο προεκλογικό αγώνα που θα έχει απο τα αριστερά τους σοσιαλδημοκράτες και απο τα δεξιά τους ακροδεξιους του AfD. 
Ο πρόεδρος του Eurogroup o Γερούν Ντάισελμπλουμ , ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει τις εκλογές στην χώρα του διαφωνεί με τις επισημάνσεις του ΔΝΤ σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά επιμένει και αυτός στα ...μέτρα. 
Στην πραγματικότητα στο μόνο που ομονοούν όλες οι πλευρές είναι στα : νέα μέτρα τα οποια το δίχως άλλο θα αποτελέσουν την χαριστική βολή για εκατομμύρια εξαντλημένους έλληνες. Και φυσικα θα περιορίσουν ακόμα περισσότερο τις περιορισμένες πιθανοτητες για ουσιαστική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.Το χειρότερο; θα δημιουργήσουν χαοτικές κοινωνικές συνθήκες οι οποίες θα είναι μία οιονεί απειλή για την δημοκρατική πορεία της χώρας. 
Γιατί ας μη  γελιόμαστε: το πολιτικό προσωπικό σήμερα αντιμετωπιζει την συνολική αμφισβητηση καθώς το έλλειμμα αξιοπιστίας έχει φθάσει σε δυσθεώρατα επίπεδα.
Και πως απαντά η ελληνική κυβέρνηση; Ψελλίζοντας. Για παράδειγμα , ο κ.Τσακαλώτος απαντά στο ΔΝΤ λέγοντα ότι  η Ελλάδα κινείται προς  μια" σταθερή οικονομική ανάκαμψη".Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να δεχθεί νέα μέτρα(με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε).Ο πρόεδρος της ΝΔ  ζητά εκλογές και δεν λέει κουβέντα για την "ταμπακέρα" δηλαδή το αν δέχεται τις απαιτήσεις των δανειστων.
Και ενώ βιώνουμε αυτό το θέατρο του παραλόγου(;) ο χρόνος περνάει , τα ταμεία αδειάζουν και ο Ιούλιος έρχεται πιο κοντά...