4news-front

  • Έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας δείχνει ότι τα παιδιά εύπορων και μορφωμένων γονέων έχουν μεγαλύτερο εγκέφαλο και καλύτερες επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης από
  • Μετά από πολλές διαβουλεύσεις η Κομισιόν ενέκρινε το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο για τον δραστικό περιορισμό της πλαστικής σακούλας, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα επιβλαβής για το
  • Η Σιγκαπούρη είναι η πιο ακριβή πόλη του κόσμου. Οφείλει τον τίτλο, κυρίως, στο κόστος κατοικίας, αφού το ενοίκιο μίας γκαρσονιέρας στο κέντρο ξεπερνά τα €2.500 ($ 3.027),
  • Πόσο εύκολα μπορούμε να αντισταθούμε σε ντόνατς, τούρτες, πάστες και γενικά στα γλυκίσματα;Όσοι μπορούν είναι τυχεροί.   Οι υπόλοιποι πρέπει να το ξανασκεφτούν, όταν θα

Ανακάλυψαν την ...μαριχουάνα

Ανακάλυψαν την ...μαριχουάνα

Τρεις εβδομάδες μετά την εφαρμογή του νόμου που επιτρέπει την πώληση κάνναβης στην πολιτεία του Κολοράντο, η πόλη του Ντένβερ κατακλύζεται από επισκέπτες.Δεν είναι λίγοι αυτοί που διανύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα προκειμένου να φτάσουν στην πόλη των …ονείρων τους.Τουριστικοί πράκτορες επιστρατεύουν ακόμα και πολυτελείς λιμουζίνες για μια ξενάγηση πέντε αστέρων. Υπενθυμίζεται ότι, στο Κολοράντο, από τις αρχές του νέου έτους, κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να δημιουργήσει τη δική του μικρή φυτεία.

Αλλά και ο πρόεδρος Ομπάμπα εξέφρασε άποψη για την μαριχουάνα.Σε  συνέντευξή  του στο αμερικανικό περιοδικό New Yorker ο Μπαράκ Ομπάμα, είπε ότι , το κάπνισμα της μαριχουάνας δεν είναι πιο επικίνδυνο από την κατανάλωση αλκοόλ, παρότι θεωρεί ότι και πάλι είναι μία... “κακή ιδέα”. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε επίσης τη λύπη του για το γεγονός ότι οι νεαροί που ανήκουν σε φτωχές μειονότητες στην Αμερική, είναι πιο πιθανό να καταδικαστούν σε φυλάκιση έχοντας καπνίσει μαριχουάνα, σε σχέση με πιο πλούσιους συνομιλήκους τους.
“Όπως έχει ήδη αποκαλυφθεί, έχω καπνίσει μαριχουάνα όταν ήμουν παιδί και βρίσκω ότι είναι μια κακή συνήθεια που δεν είναι πολύ διαφορετική από εκείνη των τσιγάρων που κάπνιζα όταν ήμουν νέος και μέχρι κάποια προχωρημένη ηλικία της ενήλικης ζωής μου”, δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα προσθέτοντας πως για τον ίδιο η μαριχουάνα “δεν είναι πιο επικίνδυνη από το αλκοόλ”.
Ο Πρόεδρος είπε ότι έχει προειδοποιήσει τις δύο κόρες του για την κάνναβη, λέγοντας τους ότι “είναι μια κακή ιδέα, ένα χάσιμο χρόνου που δεν είναι και πολύ υγιές”. Ωστόσο, ο Ομπάμα υπογράμμισε ότι, “τα παιδιά της μεσαίας τάξης δεν καταλήγουν στη φυλακή επειδή έχουν καπνίσει κάνναβη, αλλά τα φτωχά παιδιά καταλήγουν”.
“Τα παιδιά των Αφροαμερικάνων και των Λατίνων”, είπε ο Ομπάμα, “που είναι πιο πιθανό να είναι φτωχά και λιγότερο τυχερά, δεν έχουν τους πόρους και την υποστήριξη που χρειάζονται για να αποφευχθούν σοβαρές κυρώσεις εναντίον τους σε ένα τέτοιο περιστατικό”, σημείωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ .
Αναφορικά με την πρόσφατη απόφαση της πολιτείας του Κολοράντο και της Ουάσινγκτον να νομιμοποίησει πλήρως τη μαριχουάνα, ο Ομπάμα δήλωσε πως “είναι σημαντικό για την κοινωνία, να μην υπάρχει μια διαρκής κατάσταση κατά την οποία ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων κάποια στιγμή θα παραβεί το νόμο, αλλά μόνο ένα μικρό τμήμα της θα τιμωρείται γι 'αυτό”. Ωστόσο, ο αμερικανός πρόεδρος έκλεισε τη συνέντευξη τονίζοντας ότι εξακολουθεί να είναι εναντίον όσων εκείνων “υποστηρίζουν ότι η νομιμοποίηση της μαριχουάνας είναι η πανάκεια που θα λύσει όλα τα κοινωνικά προβλήματα”.