4news-front

  • Έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας δείχνει ότι τα παιδιά εύπορων και μορφωμένων γονέων έχουν μεγαλύτερο εγκέφαλο και καλύτερες επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης από
  • Μετά από πολλές διαβουλεύσεις η Κομισιόν ενέκρινε το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο για τον δραστικό περιορισμό της πλαστικής σακούλας, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα επιβλαβής για το
  • Η Σιγκαπούρη είναι η πιο ακριβή πόλη του κόσμου. Οφείλει τον τίτλο, κυρίως, στο κόστος κατοικίας, αφού το ενοίκιο μίας γκαρσονιέρας στο κέντρο ξεπερνά τα €2.500 ($ 3.027),
  • Πόσο εύκολα μπορούμε να αντισταθούμε σε ντόνατς, τούρτες, πάστες και γενικά στα γλυκίσματα;Όσοι μπορούν είναι τυχεροί.   Οι υπόλοιποι πρέπει να το ξανασκεφτούν, όταν θα

Διαψεύσεις για τα …σκουπίδια

Διαψεύσεις για τα …σκουπίδια

Η Κυβέρνηση απέδειξε ότι  η επίσημη γραμμή της  είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την … «παρανόηση», το «λάθος» και το «ψέμα». Μετά τον κ.Σκορδά και το θέμα των πλειστηριασμών ήλθε η σειρά του κ. Στουρνάρα και της Liberation. Η διαφορά; Ο μεν κ Σκορδάς αναγκάστηκε να διαψεύσει τον εαυτό ενώ ο κ. Στουρνάρας χρησιμοποίησε τα διδάγματα της ταινίας «Χαμένοι στη μετάφραση» για να τα μαζέψει. Η μοναδική διαφορά είναι ότι ο μεν πρώτος είχε να αντιμετωπίσει τα ελληνικά media  ενώ ο δεύτερος την Liberation.

 Ο δημοσιογράφος Ζαν Καρτεμέρ, με σημερινό του άρθρο του στην εφημερίδα «αδειάζει» τον Γιάννη Στουρνάρα επισημαίνοντας πως δεν υπήρξε καμία παρερμηνεία ή παρανόηση των δηλώσεών του περί κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά την δημοσίευση της συνέντευξης στην γαλλική εφημερίδα το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών έσπευσε να διαψεύσει τα όσα αποδόθηκαν στον κ. Στουρνάρα λέγοντας πως «η συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών στην εφημερίδα Liberation δόθηκε στην ελληνική γλώσσα και κατά τη μεταφορά στη γαλλική προφανώς παρερμηνεύτηκαν και αλλοιώθηκαν οι απαντήσεις του, αφού ο κ. Στουρνάρας ουδέποτε αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εξάλειψης εξαιρέσεων. Απλώς ανέφερε ως παραδείγματα συγκεκριμένες εξαιρέσεις από τους γενικούς κανόνες που μειώνουν το φορολογικό βάρος».

Σήμερα η Liberation σε συνέχεια της αντιπαράθεσης με το ελληνικό υπουργείο αναφέρει: «Δεν υπήρξε καμία παρανόηση. Ο κ. Στουρνάρας, όντως, ανέφερε κάποια παραδείγματα με φορολογικά παραθυράκια, στα οποία συμπεριέλαβε τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά. Είναι προφανές για μένα ότι δεν το ανέφερε στην τύχη. Ο υπουργός θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα άλλο παράδειγμα. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης ήταν προφανές ότι αυτό ήταν πρόβλημα γι' αυτόν. Για δική μου ασφάλεια προσπάθησα να επικοινωνήσω δύο φορές με το υπουργείο Οικονομικών, αλλά δεν μου απάντησαν. Αρα θεώρησα πως δεν υπάρχει θέμα διάψευσης του συγκεκριμένου ζητήματος. Δεν είχα κανένα στόχο να προδώσω τη σκέψη του συνομιλητή μου».

Πλειστηριασμοί

Τον Ιούνιο 2013 ,  το θέμα των πλειστηριασμών άνοιξε και αυτό με διάψευση-ή για να ακριβολογούμε με  διευκρίνιση.   Η συζήτηση για τους πλειστηριασμούς των ακίνητων άνοιξε με αφορμή τη συζήτηση, στη Βουλή, του νομοσχεδίου για τις ρυθμίσεις των δανείων των νοικοκυριών όταν υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, δήλωσε ότι τα κόμματα θα πρέπει να ξεκινήσουν διάλογο για το ζήτημα αυτό.

«Μα σε πέντε χρόνια, μα σε δεκαπέντε χρόνια. Ξέρετε τι θα έχει γίνει τότε; Θα έχει μπουκώσει το σύστημα με ένα πολύ μεγάλο αριθμό ακινήτων, που αν βγουν μαζικά έξω από το καθεστώς της αναστολής, τότε θα μηδενίσουμε την ακίνητη περιουσία του κάθε Έλληνα πολίτη. Αυτό θέλετε να συμβεί; Ή θέλετε έγκαιρα να βρούμε μια λύση για το τι πρέπει να γίνει;» είχε πει  ο κ.Σκορδάς.

Μερικές ώρες αργότερα  προσπάθησε με δήλωση του να ανασκευάσει , δηλαδή να διαψεύσει τον εαυτό του . «Δεν τίθεται απολύτως κανένα θέμα αλλαγής της υφιστάμενης απόφασης για αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας» , δήλωσε , ισχυριζόμενος ότι ο προβληματισμός αφορά στην ομαλή μετάβαση μετά την έξοδο από την κρίση, που θα αποτρέπει τον μαζικό πλειστηριασμό ακινήτων.

Φυσικά , η συνέχεια απέδειξε ότι  το «ψέμα έχει κοντά ποδάρια» . Κυρίως όμως κατέδειξε ότι οι διαψεύσεις είναι απλώς για τα …σκουπίδια.