4news-front

  • Έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας δείχνει ότι τα παιδιά εύπορων και μορφωμένων γονέων έχουν μεγαλύτερο εγκέφαλο και καλύτερες επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης από
  • Μετά από πολλές διαβουλεύσεις η Κομισιόν ενέκρινε το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο για τον δραστικό περιορισμό της πλαστικής σακούλας, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα επιβλαβής για το
  • Η Σιγκαπούρη είναι η πιο ακριβή πόλη του κόσμου. Οφείλει τον τίτλο, κυρίως, στο κόστος κατοικίας, αφού το ενοίκιο μίας γκαρσονιέρας στο κέντρο ξεπερνά τα €2.500 ($ 3.027),
  • Πόσο εύκολα μπορούμε να αντισταθούμε σε ντόνατς, τούρτες, πάστες και γενικά στα γλυκίσματα;Όσοι μπορούν είναι τυχεροί.   Οι υπόλοιποι πρέπει να το ξανασκεφτούν, όταν θα

Η βουλή της ...σιωπής

Η βουλή της ...σιωπής

του Αιρετικού. Ο ενιαίος φόρος ψηφίστηκε επι της αρχής. Η ουσιαστική απελευθέρωση της άρσης της προστασίας  από τους  πλειστηριασμούς θα  είναι νόμος του κράτους σε περίπου 48  ώρες.  Πρόκειται για μέτρα τα οποία αφορούν σχεδόν όλους τους έλληνες και τα οποία μπορεί να οδηγήσουν πολλούς από αυτούς στο να χάσουν μέρος ή και το σύνολο της περιουσίας τους.

Προφανώς και τα δύο νομοθετήματα βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ελλήνων .  Αυτό αξιοποίησαν και κάποιοι «έξυπνοι» βουλευτές της συμπολίτευσης  τους προηγούμενους μήνες και εμφανίστηκαν  περίπου ως σύγχρονοι Λένιν , να απαιτούν  την άμεση απόσυρση των επίμαχων νομοθετημάτων. Από τηλεοπτικούς  και ραδιοφωνικούς σταθμούς, αλλά και από έντυπα μέσα ενημέρωσης, διατράνωναν την απόφασή τους να τα καταψηφίσουν. Και τελικά όταν βρέθηκαν μπροστά  στην «κάλπη» υπερψήφισαν τον ενιαίο φόρο και αναμένεται να κάνουν το ίδιο και για τους πλειστηριασμούς.

Ο paratiritis.gr   από τον Οκτώβριο είχε προειδοποιήσει ότι πρόκειται για «αντάρτες του γλυκού νερού», σαν και εκείνους τους μαθητές που πειράζουν όλους τους συμμαθητές τους στο σχολείο, αλλά μόλις βρεθεί κάποιος να τους βάλει στη θέση τους, τα μαζεύουν και φεύγουν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση , οι τύποι αυτοί το μόνο που φοβούνται είναι να μη χάσουν τα προνόμιά τους. Και προκειμένου να τα υπερασπιστούν, είναι διατεθειμένοι να δώσουν «γη και ύδωρ». Γνωρίζουν πολύ καλά  ότι το ενδεχόμενο να βρεθούν εκτός Βουλής αν σήμερα γίνονταν εκλογές, είναι πολύ πιθανό. Οι μεν της ΝΔ επειδή οι πιθανότητες να χαθεί το μπόνους των εδρών που έχει το πρώτο κόμμα είναι μεγάλες και οι δε του ΠΑΣΟΚ διότι κατά πάσα πιθανότητα θα δώσουν μάχη για να μπουν στη Βουλή. Αυτό είναι ένα κίνητρο το οποίο γνωρίζουν εξίσου καλά με αυτούς και οι ηγετικές τους ομάδες και φυσικά το αξιοποιούν στο έπακρο.

Οι κ.κ. Σαμαράς , Βενιζέλος :

Γνωρίζουν  ότι  ενδεχομένως  οι εκλογές  να οδηγήσουν στην πολιτική τους εξαφάνιση.  Και οι δύο έχουν αρκετούς «δελφίνους» και ακόμα περισσότερους «εχθρούς».

Γνωρίζουν επίσης , ότι οι επιλογές τους έχουν οδηγήσει σε αφανισμό τη μεσαία τάξη της χώρας, που αποτελεί τη  μεγάλη «δεξαμενή» ψήφων για τα κόμματά τους.

Γνωρίζουν επίσης ότι είναι μισητά πρόσωπα για τους περισσότερους έλληνες.

Και φυσικά κάνουν ότι χρειάζεται για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην «καρέκλα» :

Συμμαχούν με εκείνους που μπορεί να τους βοηθήσουν να παρατείνουν τη διάρκεια  του  πολιτικού τους βίου.

Προσπαθούν να αλλοιώσουν την πραγματικότητα  με την ελπίδα ότι μπορούν να παραπλανήσουν τους αφελείς και να εκβιάσουν τους ευάλωτους.

Μοιράζουν ψεύτικες ελπίδες  για έξοδο από την κρίση, ενώ γνωρίζουν ότι η κρίση θα είναι μόνιμη για εκατομμύρια ελλήνων.

Η τακτική αυτή , ελπίζουν ότι μπορεί να τους βοηθήσει να παραπλανήσουν για μία ακόμα φορά τους ψηφοφόρους και να επιβιώσουν.  Εδώ που τα λέμε, αν κρίνουμε από τη στάση που έχει κρατήσει τα τελευταία χρόνια η  «σιωπηρή πλειοψηφία» , οι ελπίδες τους δεν είναι φρούδες.

Σε αυτό σίγουρα βοηθά και η αντιπολίτευση, η οποία περιμένει "κάτω από τη μηλιά για να δει το σάπιο μήλο να πέφτει". Και αυτή από την πλευρά της χρησιμοποιώντας επικοινωνιακά τερτίπια, προσπαθεί να επωφεληθεί από τα λάθη της συμπολίτευσης, αντί να «κτίσει» ένα  πρόσωπο αξιόπιστο, ρεαλιστικό και κυρίως πειστικό το οποίο θα δώσει  στη «σιωπηρή πλειοψηφία» μία σιγουριά για την επόμενη μέρα.

Στην πραγματικότητα η χώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο, όπου όλοι , προσπαθούν να «αγοράσουν» χρόνο: κόμματα , πολιτικοί  αλλά και ψηφοφόροι βυθισμένοι στην ανοχή, στη σιωπή και στην αδράνεια περιμένουν…

Το δίχως άλλο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την επόμενη μέρα του πολιτικού συστήματος. Αλλά, μελετώντας την ιστορική  εμπειρία, μπορεί να καταλήξει σε ένα συμπέρασμα :  όποια αλλαγή και αν υπάρξει θα είναι καταλυτική αφού οι εναλλακτικές λύσεις έχουν τελειώσει.