4news-front

  • Έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας δείχνει ότι τα παιδιά εύπορων και μορφωμένων γονέων έχουν μεγαλύτερο εγκέφαλο και καλύτερες επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης από
  • Μετά από πολλές διαβουλεύσεις η Κομισιόν ενέκρινε το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο για τον δραστικό περιορισμό της πλαστικής σακούλας, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα επιβλαβής για το
  • Η Σιγκαπούρη είναι η πιο ακριβή πόλη του κόσμου. Οφείλει τον τίτλο, κυρίως, στο κόστος κατοικίας, αφού το ενοίκιο μίας γκαρσονιέρας στο κέντρο ξεπερνά τα €2.500 ($ 3.027),
  • Πόσο εύκολα μπορούμε να αντισταθούμε σε ντόνατς, τούρτες, πάστες και γενικά στα γλυκίσματα;Όσοι μπορούν είναι τυχεροί.   Οι υπόλοιποι πρέπει να το ξανασκεφτούν, όταν θα

Η ιστορία γράφεται από ανθρώπους

Η ιστορία γράφεται από ανθρώπους

του Αιρετικού.Όπως έγραφα και στο χθεσινό σημείωμα, το δημοψήφισμα ήταν η αφορμή να βγούν στην επιφάνεια όλες οι ακαθαρσίες που επιμελώς το πολιτικό σύστημα  έκρυβε για δεκαετίες ολόκληρες κάτω απο το χαλάκι .

Οι πολιτικοί τους  φρύαξαν, οι "έγκυροι" δημοσιογράφοι  των εφημερίδων και της TV που οι αμοιβές τους εξασφαλίζονται από τα διαφημιστικά πακέτα των τραπεζιτών  και των άλλων οικονομικών ολιγαρχών, έπαθαν παράκρουση, τα χρεωκοπημένα πολιτικά κόμματα ενώ έχουν "ξεχάσει" τους υπαλλήλους τους ανακάλυψαν την "κότα με το χρυσό αβγό" και χρηματοδοτούν  τις διαφημιστικές καμπάνιες του "ΝΑΙ", "περήφανοι"  ´Ελληνες άρπαξαν την ευκαιρία για τα μερικά δευτερόλεπτα δημοσιότητας που τους πρόσφεραν οι καναλάρχες, αρκεί να διατράνωναν δημοσια το "ΝΑΙ".

 
Για να πω την αλήθεια από την πρώτη στιγμή που ο απίστευτος Παπανδρέου ξεκίνησε τα παιχνίδια με του δανειστές, στο μυαλό μου ήταν ξεκάθαρο ότι τα Μνημόνια δεν οδηγούν πουθενά ή για να είμαι ακριβής, οδηγούν την αφεντιά μου και τους ομοίους μου στον Καιάδα και κάποιους λίγους στη Γη της επαγγελίας.
Γνώριζα επίσης, ότι το Καστελλόριζο, θα ήταν ο προθάλαμος τον οποίο θα διάβαιναν κάθε λογής "πρόθυμοι", αλλά και πεινασμένοι για εξουσία και πλούτο.
Ήξερα επίσης ότι ο αγώνας θα ήταν μακρύς και επίπονος.
Συνειδητοποιούσα επίσης, ότι στο τέλος αυτόν τον αγώνα δεν θα τον έκριναν οι πολιτικοί, αλλά οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι, που θα έπρεπε να συγκρουστούν με τη βολή τους-εικονική ή πραγματική- για να υπάρχει έστω και μία ελπίδα να τελειώσουμε με τους δανειστές και τους ντόπιους αντιπροσώπους τους.
Αναγνώριζα ότι η απέναντι πλευρά, δηλαδή οι δανειστές, υπερτερούσαν σε ισχύ, γνώση, σχεδιασμό και χρήματα.
Παραδεχόμουν ότι το να πολεμάς τη Γερμανία της Μέρκελ και του Σόιμπλε και το ΔΝΤ του Καν και της Λαγκάρντ, ήταν σαν να προσπαθείς να ρίξεις ένα μαχητικό αεροπλάνο με αεροβόλο.
Παρόλα αυτά ήλπιζα στην ανθρώπινη φύση.
Ποντάριζα στα λάθη της αλαζονείας των ισχυρών.
Πίστεψα στην ανθρώπινη υπερηφάνεια. 
Επενδυσα στην κοινή λογική.
Περίμενα ότι οι απλοί άνθρωποι σαν και την αφεντιά μου θα κατανοούσαν ότι τα συμφέροντά τους δεν μπορούσαν να ταυτιστούν με τα συμφέροντα του Σάλλα, του Μαντζούνη, του Ψυχάρη, του Μπόμπολα, του Λάτση,του Ιερώνυμου, του Άνθιμου, του Σαμαρά, του Βενιζέλου, του Παπανδρέου, του Παπαδήμου, του Κοπελούζου και τόσων άλλων που πλούτιζαν από τον κόπο, το αίμα, τις ελπίδες και τη θλίψη  των απλών καθημερινών ανθρώπων.
Ήθελα να πιστεύω ότι οι απλοί άνθρωποι, κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα θα συνειδητοποιούσαν ότι δεν μπορούσαν να έχουν κανένα κοινό σημείο ούτε με τους ολιγάρχες ούτε με τα τσιράκια τους, που όμοια με τους αβανταδόρους των παπατζήδων ,περιφέρουν το σαρκίο τους απο κανάλι σε ραδιοφωνικό σταθμό, για να υπηρετήσουν με δουλοπρέπεια τα αφεντικά τους. Οι εφημερίδες αλλά και οι κοντυλοφόροι τους ουδάλως με ενδιέφεραν, γιατί ήδη είχαν καταφέρει εδώ και μερικά χρόνια να μετατραπούν σε διαφημιστικά φυλλάδια των σουπερ μάρκετ που διαφημίζουν την πραμάτεια τους.
Αισθανθηκα ότι όταν έλθει η ώρα της κρίσης όλοι μας θα βρισκόμαστε απέναντι στις επιλογές μας και ο δημόσιος λόγος μας θα κρίνονταν από αυτές. Γι ´αυτό άλλωστε ο paratiritis.gr  στα δύο περίπου χρόνια της λειτουργίας του δεν είχε ούτε μία πληρωμένη καταχώρηση.
 
Την Κυριακή, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τους εαυτούς μας. Με την αξιοπρέπειά μας, με την περηφάνια μας, με τις φοβίες μας και τους δαίμονές μας. Σε λίγα δευτερόλεπτα θα πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα στο φόβο και στην περηφάνια. Σίγουρα η απόφαση δεν θα είναι εύκολη, αλλά κάθε φορά που οι άνθρωποι άλλαζαν τη μοίρα τους είχαν συντροφιά το φόβο και οδηγό την περηφάνια.
 
ΥΓ: Με το κείμενο αυτό, δεν δίδεται άφεση αμαρτιών στο πολιτικό προσωπικό που στήριξε το ΟΧΙ. Έκανε λάθη, αβλεψίες και σίγουρα στάθηκε κατώτερο των περιστάσεων. Αλλά τώρα, δεν είναι ώρα για κατηγόριες...