4news-front

  • Έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας δείχνει ότι τα παιδιά εύπορων και μορφωμένων γονέων έχουν μεγαλύτερο εγκέφαλο και καλύτερες επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης από
  • Μετά από πολλές διαβουλεύσεις η Κομισιόν ενέκρινε το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο για τον δραστικό περιορισμό της πλαστικής σακούλας, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα επιβλαβής για το
  • Η Σιγκαπούρη είναι η πιο ακριβή πόλη του κόσμου. Οφείλει τον τίτλο, κυρίως, στο κόστος κατοικίας, αφού το ενοίκιο μίας γκαρσονιέρας στο κέντρο ξεπερνά τα €2.500 ($ 3.027),
  • Πόσο εύκολα μπορούμε να αντισταθούμε σε ντόνατς, τούρτες, πάστες και γενικά στα γλυκίσματα;Όσοι μπορούν είναι τυχεροί.   Οι υπόλοιποι πρέπει να το ξανασκεφτούν, όταν θα

Κανόνες επιβίωσης

 Κανόνες επιβίωσης

Ακόμη και οι πιο ικανοί στην οικονομική διαχείριση  «του οίκου τους»  , μπορεί να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με μια απότομη, απρόσμενη οικονομική πρόκληση.

Συνήθως, αυτά τα οικονομικά προβλήματα έρχονται  ταυτόχρονα με ένα σημαντικό γεγονός της ζωής μας - να χάσουμε τη δουλειά μας, να χωρίσουμε από τον ή την σύζυγο, αλλά ακόμα και να μας συμβεί κάτι αναπάντεχο, όπως μια κληρονομιά . Τα συναισθήματα που προκαλούνται από τέτοιου είδους απρόβλεπτα γεγονότα μπορεί να μας οδηγήσουν στις πιο απαισιόδοξες καταστάσεις, δημιουργώντας έτσι και μεγαλύτερη ανασφάλεια.

Ένας τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε πέσει θύμα παράτολμων και συναισθηματικών αποφάσεων σχετικά με τα χρήματα, είναι να έχετε πάντα ένα σχέδιο για το απροσδόκητο. Υπάρχουν κάποια ευφυή βήματα που – αν τα σκεφτείτε και τα ακολουθήσετε εκ των προτέρων- ίσως να σας βοηθήσουν να χειριστείτε  μεγάλα γεγονότα της ζωής σας, που μπορούν  εύκολα να σας ρίξουν σε μια οικονομική δίνη .

Προστατεύστε τα χρήματά σας για ένα ενδεχόμενο διαζύγιο

Σε περίπτωση που η σχέση σας προχωράει άσχημα , οι πιθανότητες είναι ότι γρήγορα θα  παγιδευτείτε μέσα σε μια μεγάλη ανησυχία για τη λήψη οικονομικών αποφάσεων και έξυπνων κινήσεων.
Προστατέψτε τον εαυτό σας από τον επιπλέον πόνο και τη δυστυχία των οικονομικών προβλημάτων, κάνοντας κάποιες ασφαλείς κινήσεις για τα μέλλον, ενώ είστε ακόμα παντρεμένοι. Δεν θα βλάψει συνολικά  τα οικονομικά σας ούτε του συντρόφου σας και ίσως, κάποια μέρα, να είστε ευγνώμονες που το κάνατε .

Κάντε ένα σχέδιο για μια φυσική καταστροφή

Πολύ λίγοι άνθρωποι σχεδιάζουν πώς θα κινηθούν  σε μια φυσική καταστροφή -  ένας μεγάλος σεισμός, μια πυρκαγιά, μια πλημμύρα που μπορεί να χτυπήσει ξαφνικά. Αν είμαστε τυχεροί, ένα τέτοιο γεγονός μπορεί να μη μας συμβεί ποτέ και σίγουρα δεν συμβαίνει σε όλους.  Παρόλα αυτά, είναι σχετικά εύκολο και απίστευτα χρήσιμο, να έχετε ένα οικονομικό και προσωπικό σχέδιο στην άκρη, που θα σας βοηθήσει να προβλέψετε και να αντιμετωπίσετε  το αδιανόητο.
Με την κατάλληλη οργάνωση όπως μια καλή ασφάλιση, προμήθειες, είδη πρώτης ανάγκης, μπορείτε τουλάχιστον να κοιμάστε ήσυχοι ότι έχετε κάνει ό,τι μπορείτε για να αντιμετωπίσετε μια καταστροφή. Και πολύ σημαντικό είναι να έχετε συζητήσει με την οικογένειά σας για το τί θα πρέπει να κάνετε και πώς θα κινηθείτε εάν συμβεί ένα τέτοιο γεγονός.
 

Μην αφήνετε τον εαυτό σας να «ξεφύγει»

Είναι το είδος του " προβλήματος " που πολλοί από εμάς ονειρευόμαστε να μας τύχει : είτε μια απροσδόκητη κληρονομιά, ένα τεράστιο μπόνους, κάποια χρήματα από πώληση ή ακόμα και να κερδίσετε το Λόττο, έχετε βρεθεί ξαφνικά μπροστά σε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Για πολλούς όμως, ένα τόσο ευχάριστα απρόσμενο γεγονός όπως αυτό, μπορεί να εξελιχθεί σε μια κατάσταση γεμάτη  οικονομικά προβλήματα .
Πριν ξεκινήσετε τις δαπάνες – και τα  μετρητά μοιράζονται εύκολα, σαν ένα ανθρώπινο μηχάνημα ΑΤΜ - πάρτε μια βαθιά ανάσα και  σκεφτείτε πώς θα κάνετε το καλύτερο για να διατηρήσετε και να διαχειριστείτε «αυτά» που σας έστειλε η καλή σας τύχη.
 

Λειτουργήστε «δύο» σε έναν ενιαίο μισθό

Σαν ζευγάρι, έχετε υποσχεθεί να είστε ο ένας με τον άλλον μαζί είτε γίνει πλουσιότερος είτε φτωχότερος, αλλά τι συμβαίνει όταν το διπλό εισόδημα των νοικοκυριών γίνεται ξαφνικά ένα; Σίγουρα, αυτό είναι λίγο πιο εύκολο, αν έχετε προγραμματίσει μόνοι σας να εγκαταλείψετε την εργασία σας εκ των προτέρων – και δεν απολυθήκατε ξαφνικά - αλλά οι οικονομικές επιπτώσεις του του να χαθεί η μία πηγή εισοδήματος, μπορεί να έχει άμεση και οδυνηρή επίπτωση στα οικονομικά της οικογένειάς σας .
Μπορείτε να διαχειριστείτε την απώλεια του ενός εισοδήματος  εάν ξέρετε τι ακριβώς χρήματα παίρνει ο σύντροφός σας, δημιουργήσετε κοινό ταμείο – εάν δεν το είχατε κάνει μέχρι τώρα - και μαζί αποφασίζετε πώς θα κινηθείτε και τί μπορείτε να κόψετε από τον προϋπολογισμό σας .

Το ταξίδι των ονείρων σας που έχετε προγραμματίσει

 Έχετε  εξοικονομήσει κάποια χρήματα για τις διακοπές των ονείρων σας ; Ένα ονειρεμένο ταξίδι  μπορεί πολύ εύκολα να κοστίσει μερικές χιλιάδες ευρώ και να ξεφύγετε εύκολα από τον αρχικό προυπολογισμό σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το κάνετε - αλλά σημαίνει επίσης ότι θα πρέπει να το προγραμματίσετε προσεκτικά  και να εξασφαλίσετε ότι αυτή σας η απόδραση δεν θα επηρεάσει αρνητικά άλλες οικονομικές πτυχές της ζωής σας όταν θα έχει ολοκληρωθεί και επιστρέψετε στην καθημερινότητα.
Πριν κλείσετε τα εισιτήριά σας, μάθετε τα συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι ταξιδιώτες όταν σχεδιάζουν διακοπές  και ανακαλύψτε τα  εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να μην ξεφύγετε απ’ότι είχατε υπολογίσει και εκ των υστέρων μετανοιώσετε.