4news-front

  • Έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας δείχνει ότι τα παιδιά εύπορων και μορφωμένων γονέων έχουν μεγαλύτερο εγκέφαλο και καλύτερες επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης από
  • Μετά από πολλές διαβουλεύσεις η Κομισιόν ενέκρινε το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο για τον δραστικό περιορισμό της πλαστικής σακούλας, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα επιβλαβής για το
  • Η Σιγκαπούρη είναι η πιο ακριβή πόλη του κόσμου. Οφείλει τον τίτλο, κυρίως, στο κόστος κατοικίας, αφού το ενοίκιο μίας γκαρσονιέρας στο κέντρο ξεπερνά τα €2.500 ($ 3.027),
  • Πόσο εύκολα μπορούμε να αντισταθούμε σε ντόνατς, τούρτες, πάστες και γενικά στα γλυκίσματα;Όσοι μπορούν είναι τυχεροί.   Οι υπόλοιποι πρέπει να το ξανασκεφτούν, όταν θα

Κατεψυγμένα

Κατεψυγμένα
Μια νέα μέθοδο ψύξης λαχανικών και φρούτων που κρατούν τα κύτταρα ζωντανά προτείνουν σουηδοί ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Λουντ. Με τη νέα ανακάλυψη, το σπανάκι αλλά και οι φράουλες έχουν την ίδια γεύση με την ημέρα που τα βγάλαμε απο το χώμα, ακόμη κι αν τα καταναλώσουμε αρκετές μέρες μετά.
 
Το μυστικό βρίσκεται στην τριαλόζη, μια φυσική ουσία που υπάρχει στη μαγιά, στους μύκητες και στα χόρτα δίνοντάς τους το πλεονέκτημα να επιβιώνουν από τους κρύους χειμώνες, πολύ καλύτερα από τα φυτά και τα λαχανικά. Η τριαλόζη σώζει τα κύτταρα από την καταστροφή, όταν το φυτό παγώνει και κρυσταλλοποιείται.
 
Τα λαχανικά τοποθετούνται αρχικά σε ένα μηχάνημα, όπου αφαιρείται ο αέρας από τους ιστούς του λαχανικού. Μετά εγχέεται νερό με τριαλόζη στα λαχανικά, ώστε να αντικατασταθεί ο αέρας. Στη συνέχεια, ένας μικρός ηλεκτρικός παλμός στέλνεται στην εξωτερική μεμβράνη για να υπάρξει προστασία από το κρύο.
 
 
Τα συγκεκριμένα λαχανικά αποθηκεύονται στη συνέχεια στην κατάψυξη. Όταν τα ξεπαγώσουμε, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι διατηρούν την αρχική τους γεύση και φρεσκάδα, σαν να τα κόψαμε μόλις από το χωράφι. Μέχρι στιγμής τα τεστ έχουν αποδείξει ότι η μέθοδος αυτή είναι αποδοτική σε προϊόντα που έχουμε στην κατάψυξή μας για έναν μήνα.
 
Η ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Λουντ, υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη επιστημονική μέθοδος θα επιτρέπει στους αγρότες να παγώνουν τα προϊόντα που έχουν προς πώληση, όλη τη χρονιά, προσφέροντας τραγανά, γευστικά, προ-κατεψυγμένα σαλατικά για παράδειγμα, όταν αυτοί θέλουν.