4news-front

  • Έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας δείχνει ότι τα παιδιά εύπορων και μορφωμένων γονέων έχουν μεγαλύτερο εγκέφαλο και καλύτερες επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης από
  • Μετά από πολλές διαβουλεύσεις η Κομισιόν ενέκρινε το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο για τον δραστικό περιορισμό της πλαστικής σακούλας, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα επιβλαβής για το
  • Η Σιγκαπούρη είναι η πιο ακριβή πόλη του κόσμου. Οφείλει τον τίτλο, κυρίως, στο κόστος κατοικίας, αφού το ενοίκιο μίας γκαρσονιέρας στο κέντρο ξεπερνά τα €2.500 ($ 3.027),
  • Πόσο εύκολα μπορούμε να αντισταθούμε σε ντόνατς, τούρτες, πάστες και γενικά στα γλυκίσματα;Όσοι μπορούν είναι τυχεροί.   Οι υπόλοιποι πρέπει να το ξανασκεφτούν, όταν θα

Κόμματα σε... σχολικό διάλειμμα

Κόμματα σε... σχολικό διάλειμμα

Κόμματα σε... σχολικό διάλειμμα θυμίζει το κοινοβουλετικό σκηνικό,  μία μέρα μετά την υπερψήφιση του πολυνοσχεδίου. Ομάδες, ομαδούλες, ψίθυροι , κατηγορίες , ίντριγκες ,  υπολογισμοί , εκτιμήσεις συσχετισμών χαρακτηρίζουν την επόμενη μέρα σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ , δηλαδή στα τρία κόμματα που στήριξαν αρχικά την Κυβέρνηση.  Φυσικά ο "μεγάλος ασθενής"  είναι το ΠΑΣΟΚ. Αλλά τόσο η ΝΔ όσο και η ΔΗΜΑΡ έχουν αρχίσει να αισθάνονται τα συμπτώματα της ...γρίππης.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποφάσισε να προχωρήσει σε μετωπική αντιπαράθεση με τον κ. Παπανδρέου, μετά το όχι του πρώην πρωθυπουργού στο πολυνομοσχέδιο και στο άρθρο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Χρησιμοποιώντας τους "γνωστούς κύκλους" (σ.σ. τον εαυτό του και τους στενούς του συνεργάτες) διαρρέει ότι : "Ο Γιώργος Παπανδρέου, αν συνεχίσει την απομόνωση του ΠΑΣΟΚ, μετατρέπεται σε παράγοντα αποσταθεροποίησης και αιτία ανωμαλίας» .

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίζεται έξαλλος με τον Γιώργο Παπανδρέου, όπως προκύπτει από τη χθεσινή εισβολή στο γραφείο του  και τις προσβλητικές εκφράσεις που του απηύθυνε.

«Ντροπή σου» ήταν η αποστροφή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τον πρώην πρωθυπουργό, κυρίως γιατί ο Παπανδρέου καταψήφισε χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν.

Σκαιότατη ήταν και η συμπεριφορά του κ. Ε.Βενιζέλου εναντίον του πρώην προέδρου της Βουλης κ. Απ. Κακλαμάνη. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, που επικαλείται αυτήκοοες μάρτυρες, με το που καταψήφισε το δεύτερο άρθρο ο Απόστολος Κακλαμάνης, και ενώ προηγουμένως είχε δηλώσει παρών ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος πλησίασε τον Απόστολο Κακαλάμνη  μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας και του είπε : «Είσαι το ίδιο πο...όγερος όπως ο συνονόματός σου».Ταυτόχρονα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ φέρονται να φώναξαν στον κ. Κακλαμάνη «Ως εδώ ήταν!».

Οι ίδιοι κύκλοι εμφανίζουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να είναι  έτοιμος να διαγράψει τον Γιώργο Παπανδρέου, εάν καταψήφιζε και ο Απόστολος Κακλαμάνης το συγκεκριμένο άρθρο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Αυτό που ζύγισε τελικά ο κ. Βενιζέλος ήταν ότι η διαγραφή και των δύο θα σήμαινε ότι η κυβέρνηση χάνει τη δεδηλωμένη καθώς η κατάσταση στην κοινοβουλευτική του ομάδα θα ήταν ανεξέλγκτη. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου εξακολουθεί να έχει  μία ομάδα βουλευτών που τον ακολουθούν. Παράλληλα ,  ήταν πιθανόν μία τέτοια κίνηση να πυροδοτούσε αντιδράσεις και άλλων βουευτών όπως πχ του κ. Σκανδαλίδη. Ενδεικτική είναι ή δήλωση του τελευταίου  σύμφωνα με την οποία: «Ήμουν πάντοτε κατά των διαγραφών. Άλλωστε, δεν είναι πρέπον να διαγράφεις έναν πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ», είπε ο Κ. Σκανδαλίδης στο πρωινό του MEGA, με αφορμή το "Οχι" του Γ. Παπανδρέου, στη χθεσινή ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, το οποίο θεωρεί «σημαντικό πολιτικό λάθος».

Το σίγουρο είναι ότι πλέον ο κ. Βενιζέλος δεν ελέγχει την κοινοβουλευτική του ομάδα και αυτό σημαινει ότι βρίσκεται σε κατάσταση ομηρίας απο την ομάδα Παπανδρέου τόσο ο ίδιος όσο και η Κυβέρνηση. Μάλιστα πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι αυτο αποτελεί κεντρικό πρόβλημα τόσο για τον ίδιο όσο και για τον κ. Σαμαρά.

H "φαγούρα" της ΝΔ

Αν και η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ , εμφανίζεται αραγής εντούτοις η διαγραφή του κ. Ν.Κακλαμάνη απο την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ   για το «παρών» στο πολυνομοσχέδιο προκαλεί έντονο προβληματισμό. Σήμερα , ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος, Γιάννης Τραγάκης, μετά από εισήγηση του Αντώνη Σαμαρά, διέγραψε τον βουλευτή και από το κόμμα. Ο κ. Σαμαράς , απο την πλευρά του αισθάνεται να βρίσκεται και αυτος σε ομηρία απο τους βουλευτές του. Αυτόν που τον φοβίζει δεν είναι τόσο η στάση τους σε κρίσιμες ψηφοφορίες οι απαιτήσεις του καθενός απο αυτούς.

Πόλεμος και στην ΔΗΜΑΡ

Πόλεμος μεταξύ της ΔΗΜΑΡ και του Γρηγόρη Ψαριανού, ξέσπασε μετά τις σημερινές δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος, που επιτέθηκε στον Φώτη Κουβέλη, καταλογίζοντας του έλλειμμα δημοκρατικής λειτουργίας.Η Αγ. Κωνσταντίνου, απάντησε στις δηλώσεις Ψαριανού με μία έντονη ανακοίνωση στην οποία του καταλογίζει υπονόμευση των εκλογικών προσπαθειών του κόμματος. Ο κύριος Ψαριανός λειτουργεί υπέρ των αντιπάλων πολιτικών σχεδίων αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η ανακίνηση σε καθημερινή βάση ανύπαρκτων θεμάτων δήθεν εσωκομματικής δημοκρατίας, υπονομεύει αντικειμενικά τις εκλογικές προοπτικές της Δημοκρατικής Αριστεράς και λειτουργεί υπέρ αντίπαλων πολιτικών σχεδίων. Ας καταλάβουν όλοι ότι δεν είναι πλέον ανεκτό ό,τι χτίζεται με τόσο κόπο από χιλιάδες μέλη του κόμματος να «ξηλώνεται» χάριν εντυπωσιασμών, επικοινωνιακών στοχεύσεων και προσωπικών στρατηγικών» τονίζεται.

Τι δήλωσε ο Ψαριανός

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, σε δηλώσεις του, το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα fm, τόνισε, ότι ο Φώτης Κουβέλης μετά την αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση, υιοθέτησε επιλογές -αλυσίδα λαθών που «επέφεραν πλήγμα» στην εικόνα του κόμματος. «Έχουμε δεχθεί σοβαρό πλήγμα. Υπάρχουν ευθύνες που από το 6% βρεθήκαμε στο δύο παρά τέταρτο ανέφερε χαρακτηριστικά.»
Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, έθεσε θέμα λειτουργίας του κυρίου Κουβέλη, τον οποίο κατηγόρησε ότι πρώτα αποφασίζει και μετά συζητά με τους βουλευτές του. «Πρώτα βγήκε στο Βελλίδειο και είπε ότι η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο και μετά συγκάλεσε την Κοινοβουλευτική ομάδα. Να συζητήσουμε τι;» αναρωτήθηκε μιλώντας στο Βήμα fm.
Ο κύριος Ψαριανός ρωτήθηκε αν αισθάνεται στριμωγμένος στη ΔΗΜΑΡ και απάντησε δίνοντας μια εικόνα της κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στους κόλπους του κόμματος. Στη ΔΗΜΑΡ, είπε υπάρχουν και αυτοί που αισθάνονται στριμωγμένοι, αλλά και αυτοί που αισθάνονται εξοβελισμένοι. Το χειρότερο όλων, πρόσθεσε, είναι ότι η ευθύνη για την κατάσταση θα επιχειρηθεί να αποδοθεί στην υπονόμευση του «εσωτερικού εχθρού».