4news-front

  • Έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας δείχνει ότι τα παιδιά εύπορων και μορφωμένων γονέων έχουν μεγαλύτερο εγκέφαλο και καλύτερες επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης από
  • Μετά από πολλές διαβουλεύσεις η Κομισιόν ενέκρινε το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο για τον δραστικό περιορισμό της πλαστικής σακούλας, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα επιβλαβής για το
  • Η Σιγκαπούρη είναι η πιο ακριβή πόλη του κόσμου. Οφείλει τον τίτλο, κυρίως, στο κόστος κατοικίας, αφού το ενοίκιο μίας γκαρσονιέρας στο κέντρο ξεπερνά τα €2.500 ($ 3.027),
  • Πόσο εύκολα μπορούμε να αντισταθούμε σε ντόνατς, τούρτες, πάστες και γενικά στα γλυκίσματα;Όσοι μπορούν είναι τυχεροί.   Οι υπόλοιποι πρέπει να το ξανασκεφτούν, όταν θα

Οδηγός shopping

Οδηγός shopping

Εύκολα  μπορείτε να εκπλαγείτε, όταν ανακαλύψετε ότι το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε όταν ψωνίζετε στις εκπτώσεις, είναι  οι  αγορές για το «φθηνότερο» και όχι για το «καλύτερο»  προϊόν. Οι  καταναλωτές, συχνά χρησιμοποιούν  λανθασμένα  την  τιμή σαν οδηγό στις αποφάσεις τους όταν ψωνίζουν και οι έμποροι από την πλευρά τους χρησιμοποιούν το μύθο της «χαμηλότερης τιμής», σαν δόλωμα για να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες στα καταστήματα και στις ιστοσελίδες τους.

Το σπουδαιότερο και μεγαλύτερο αγοραστικό λάθος που μπορεί να κάνει ο καταναλωτής, είναι να στηρίξει την απόφαση μιας αγοράς του αποκλειστικά στην τιμή. Είτε πρόκειται για ειδικά δεκαήμερα είτε εορταστικές προσφορές, για κανονικές χειμερινές ή καλοκαιρινές εκπτώσεις, για online αγορές καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμα και για αγορές σε stock καταστήματα, κάποιες  έξυπνες συμβουλές  θα σας εξασφαλίσουν ότι γνωρίζετε πώς να κάνετε  μια καλή αγορά- ειδικά στις εκπτώσεις - και να αποφύγετε τα λάθη, κάνοντας αγορές που σας κόστισαν τελικά κάποια χρήματα και έχετε μετανιώσει  για την απόφασή σας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκέφτεστε  είναι ότι η επιλογή  σας για  μια αγορά, δεν θα πρέπει να στηρίζεται μόνο στην τιμή, αλλά και στην αξία .

Οι συμβουλές των ειδικών για έξυπνες αγορές είτε αφορούν σε απλά  προιόντα καθημερινής χρήσης (ρούχα, είδη σπιτιού, αξεσουάρ) είτε σε μια καλή,  μεγάλη αγορά που θεωρείται και επένδυση,  θα πρέπει πάντα να βασίζεται στην αξία του προϊόντος.

Ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε το καλύτερο προϊόν σε συνδυασμό με μια καλή τιμή, είναι τα παρακάτω πέντε βήματα :

1 ) Χρήση : πόσο συχνά θα χρησιμοποιήσετε το προϊόν
2 ) Διάρκεια χρήσης : για πόσο καιρό θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε
3 ) Την αξία μεταπώλησης : αν είναι ένα προϊόν που μπορεί να πουληθεί αργότερα, έτσι μειώνεται  το συνολικό κόστος σας (π.χ. μια ακριβή επώνυμη τσάντα, ένα έπιπλο ή ένα κόσμημα)
4 ) Σκοπός: είναι μόνο για ευχαρίστηση ή ένα προϊόν πολύ χρήσιμο στην καθημερινότητά σας
5 ) Η τιμή:  θα πρέπει να αξιολογείται με βάση τα παραπάνω

Θυμηθείτε την τελευταία φορά που ο σύντροφός σας ήρθε στο σπίτι και σας είπε για ένα καταπληκτικό προϊόν που βρήκε με 75 % έκπτωση και εσείς αμέσως καταλάβατε ότι αυτή η αγορά ήταν «πεταμένα» χρήματα  έτσι κι αλλιώς, σε οποιαδήποτε τιμή . Γιατί η τιμή, θα πρέπει να είναι το τελευταίο σας κριτήριο, ποτέ το πρώτο, όταν αξιολογείτε μια καλή αγορά σας. Το πόσο θα χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν, είναι αυτό που θα πρέπει να σας επηρεάσει να αξιολογήσετε την τιμή.  Όσο περισσότερο καιρό  θα το χρησιμοποιήσετε, τόσο πιο πολύτιμο είναι, ανεξάρτητα από την τιμή του.

Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τη χρονική περίοδο που θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε (εποχή, ηλικία, τρόπος ζωής), έτσι ώστε όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια της χρήσης, τόσο μειώνεται το κόστος της αγοράς του προϊόντος.

Επίσης, πριν σκεφτείτε την τιμή, αναρωτηθείτε  πόσο  το προϊόν αυτό θα βελτιώσει την εμφάνισή σας ή θα σας φανεί χρήσιμο στο σπίτι, στη δουλειά, στην οικογένεια ή απλά είναι μια καλή επένδυση. Οπωσδήποτε υπολογίστε και  το θέμα ποιότητα και τιμή. Φανταστείτε το στην καθημερινότητά σας και στον τρόπο ζωής σας – ένα εντυπωσιακό, βαρύ βραδινό φόρεμα  για παράδειγμα, που είναι απίθανο να το φορέσετε οπουδήποτε.  Και αφού λάβετε υπόψη τις  πρώτες  4 συμβουλές,  μόνο τότε θα πρέπει να επικεντρωθείτε στην τιμή .

Την επόμενη φορά που θα μπείτε στον πειρασμό να αγοράσετε εκείνο το πολύ ωραίο πήλινο βάζο, γιατί απλά το βρήκατε με 50 % έκπτωση, κάντε την αγορά σας μέσω των 5 έξυπνων  συμβουλών των ειδικών που διαβάσατε παραπάνω, ώστε να έχετε κάνει μια πραγματικά αξιόλογη και χρήσιμη αγορά που θα σας ευχαριστεί μελλοντικά και θα έχει διάρκεια.

Και για να μην πέσετε θύμα του μύθου των τιμών,  κάντε αυτήν την αξιολόγηση της κάθε αγοράς σας  σχετικά με την αξία πρώτα και όχι μόνο με την τιμή, απλά και μόνο  για να  μπορέσετε να αποφύγετε αγορές  που δεν έχουν πραγματικά, καμία αξία . Επίσης, σκεφτείτε, ότι όταν θα βρείτε κάτι που να ταιριάζει στα τέσσερα πρώτα κριτήρια, η αξιολόγηση της τιμής, που είναι το πέμπτο, θα σας είναι κάτι πολύ εύκολο ! Και τέλος, να θυμάστε, ότι όταν η αξία ξεπερνάει την τιμή, τότε έχετε κάνει μια πραγματικά μεγάλη και καλή αγορά.