4news-front

  • Έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας δείχνει ότι τα παιδιά εύπορων και μορφωμένων γονέων έχουν μεγαλύτερο εγκέφαλο και καλύτερες επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης από
  • Μετά από πολλές διαβουλεύσεις η Κομισιόν ενέκρινε το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο για τον δραστικό περιορισμό της πλαστικής σακούλας, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα επιβλαβής για το
  • Η Σιγκαπούρη είναι η πιο ακριβή πόλη του κόσμου. Οφείλει τον τίτλο, κυρίως, στο κόστος κατοικίας, αφού το ενοίκιο μίας γκαρσονιέρας στο κέντρο ξεπερνά τα €2.500 ($ 3.027),
  • Πόσο εύκολα μπορούμε να αντισταθούμε σε ντόνατς, τούρτες, πάστες και γενικά στα γλυκίσματα;Όσοι μπορούν είναι τυχεροί.   Οι υπόλοιποι πρέπει να το ξανασκεφτούν, όταν θα

Πως οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος επέβαλλαν τους πλειστηριασμούς

Πως οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος επέβαλλαν τους πλειστηριασμούς

Ο κ. Σαμαράς  και ο κ. Βενιζέλος θα πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένοι. Η επικοινωνιακή τους πολιτική έχει πετύχει απόλυτα καθώς στα δύο μεγαλύτερα «αγκάθια» που αντιμετώπιζαν, την φορολόγηση των ακινήτων και τους πλειστηριασμούς , κατάφεραν να μετατοπίσουν τις αντιδράσεις από «τον αν θα εφαρμοστούν» στο «πως θα εφαρμοστούν». Δηλαδή, έχουν επιβάλλει στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες αλλά και στην κοινή γνώμη  τις βουλές των δανειστών οι οποίοι θεωρούσαν ως προαπαιτούμενο την επιβολή  και των  δύο επώδυνων μέτρων και έχουν μετατοπίσει την συζήτηση στο «πόσοι και πόσο θα θιγούν». Μάλιστα, έχουν καταφέρει και κάτι περισσότερο : έχουν πείσει αρκετούς έλληνες ότι ανθίστανται στις πιέσεις της τρόικας και αυτονομούνται από αυτή καταθέτοντας τα σχετικά νομοσχέδια χωρίς την έγκριση των δανειστών.  

Στην πραγματικότητα κατάφεραν να διαστρεβλώσουν τόσο την πραγματικότητα , ώστε η δήλωση «έχουμε συμφωνήσει σε όλα τα προαπαιτούμενα εκτός από την περίπτωση των ΕΑΣ», να περνά απαρατήρητη. Σίγουρα, ο Γκαίμπελς , θα αισθάνονταν δικαιωμένος βλέποντας ότι οι διδαχές του εφαρμόζονται μερικές δεκαετίες αργότερα σε βελτιωμένη εκδοχή.

Στα πλαίσια της ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την φορολογία ακινήτων και τους πλειστηριασμούς  ,  το Μαξίμου, φλερτάρει με την ιδέα η διάταξη για τους πλειστηριασμούς να ενταχθεί ως τροπολογία στο σχέδιο νόμου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Αυτό, σύμφωνα με στέλεχος, θα έχει ως αποτέλεσμα τα δύο ακανθώδη ζητήματα που αποτέλεσαν και αποτελούν πηγή έντασης για πολλούς βουλευτές, να εγκριθούν σε μία κοινοβουλευτική διαδικασία και να αποφευχθεί μία δεύτερη ψηφοφορία που θα δοκιμάσει εκ νέου την κυβερνητική πλειοψηφία.

Ωστόσο, σύμφωνα με άλλα κυβερνητικά στελέχη, το να «βάλεις δύο βόμβες τη μία δίπλα στην άλλη κινδυνεύεις να φορτίσεις επικίνδυνα το κλίμα». Ο σκόπελος αυτός μπορεί να αποφευχθεί αν η  κυβέρνηση κάνει πράξη τις σκέψεις της να καταθέσει χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας την παράταση του ισχύοντος καθεστώτος για τους πλειστηριασμούς για ένα εξάμηνο, όσο διαρκεί η ελληνική προεδρία στην Ε.Ε. και μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα. 

Την ίδια μέθοδο θα ακολουθήσει σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση και στο θέμα του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ 13% στην εστίαση όπου η ισχύς του μέτρου λήγει την τελευταία ημέρα του έτους και εφόσον δεν έχει βρεθεί λύση με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Το σίγουρο είναι ότι με την ψήφιση, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου του προϋπολογισμού σήμερα τα μεσάνυχτα, ξεκινά μια επίπονη διαδικασία μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων όπου συν τοις άλλοις θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με την τρόικα για το ένα προαπαιτούμενο που έχει απομείνει, τα ΕΑΣ με τον έλληνα ΥΠΟΙΚ Γιάννη Στουρνάρα να δηλώνει σήμερα αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση μέχρι το Εurogroup της Δευτέρας.

.