4news-front

  • Έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας δείχνει ότι τα παιδιά εύπορων και μορφωμένων γονέων έχουν μεγαλύτερο εγκέφαλο και καλύτερες επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης από
  • Μετά από πολλές διαβουλεύσεις η Κομισιόν ενέκρινε το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο για τον δραστικό περιορισμό της πλαστικής σακούλας, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα επιβλαβής για το
  • Η Σιγκαπούρη είναι η πιο ακριβή πόλη του κόσμου. Οφείλει τον τίτλο, κυρίως, στο κόστος κατοικίας, αφού το ενοίκιο μίας γκαρσονιέρας στο κέντρο ξεπερνά τα €2.500 ($ 3.027),
  • Πόσο εύκολα μπορούμε να αντισταθούμε σε ντόνατς, τούρτες, πάστες και γενικά στα γλυκίσματα;Όσοι μπορούν είναι τυχεροί.   Οι υπόλοιποι πρέπει να το ξανασκεφτούν, όταν θα

Πόλεμος για τα κιλά

Πόλεμος για τα κιλά

Ο σχεδιαστής μόδας και επικεφαλής του Οίκου Chanel, Κάρλ Λάγκερφελντ, αντιμετωπίζει μήνυση  για «διακρίσεις»  ενάντια στις γυναίκες με «καμπύλες». Όλα ξεκίνησαν με μία δήλωση σύμφωνα με την οποία  «κανείς δεν θέλει να βλέπει γυναίκες με καμπύλες σε μια πασαρέλα». Ο 80αχρονος Γερμανός, που ζεί στο Παρίσι, μίλησε  για  «το πάχος στους ανθρώπους» και τις ασθένειες που συνεπάγεται αυτό, ως ένα πρόβλημα στο τεράστιο δημόσιο έλλειμμα υγείας στη Γαλλία.

Μια ομάδα γυναικών, που ονομάζεται “Belle, Ronde, Sexyetjem’assume” (Ωραίες, στρογγυλεμένες, σέξυ και μας αρέσει), θέλουν να επιβληθεί πρόστιμο στο Λάγκερφελντ για τις απόψεις του. Η εκπρόσωπος της οργάνωσης BettyAudriere, είπε ότι έχει καταθέσει καταγγελία για δυσφήμιση, λέγοντας ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Οίκου Chanel, έχει εμφανίσει μια συγκεκριμένη και αποστασιοποιημένη στάση απέναντι στα ευτραφή άτομα.

Ήταν κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής του γαλλικού τοκ σόου “LeGrand 8”, στο κανάλι D8 πρόσφατα, όταν ο Λάγκερφελντ κατηγόρησε τους ανθρώπους με παραπανίσια κιλά ως υπεύθυνους για τη σπατάλη εσόδων της χώρας, λόγω των παθήσεών τους. Είπε «ότι η τρύπα της κοινωνικής ασφάλισης», υπάρχει και εξαιτίας ανθρώπων που έχουν πολύ πάχος. Επανέλαβε επίσης μια παλιά πεποίθησή του ότι «κανείς δεν θέλει να βλέπει γυναίκες με καμπύλες στις πασαρέλες».

Η κα Aubriereδήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP: «Οι προσβολές από διασημότητες πρέπει να σταματήσουν. ΄Εχουμε αρρωστήσει από αυτά. Υπάρχουν πολλά νεαρά κορίτσια που δεν αισθάνονται άνετα με το σώμα τους, για να ακούμε επιπλέον άσχημα σχόλια για το θέμα».

Η κα Aubriereσυμπληρώνει: «Σήμερα είναι ο κ. Λάγκερφελντ που μας θεωρεί πρόβλημα, αλλά ποιος θα είναι αύριο;»

Η ίδια δήλωσε ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή 500 άνθρωποι που έχουν υπογράψει μία αίτηση ενάντια στις απόψεις του Λάγκερφελντ, και πολλοί από αυτούς ήταν παχουλές νεαρές γυναίκες που αισθάνονται στιγματισμένες. «Έχουμε λάβει μηνύματα από νεαρά κορίτσια που είναι θύματα προσβολών στο σχολείο τους και μερικές φορές φτάνουν να το εγκαταλείψουν», συμπληρώνει. «Θέλουμε να δούμε προληπτικά μέτρα στα σχολεία, έτσι ώστε οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι οι καμπύλες είναι συχνά μια ασθένεια ή είναι γενετικό πρόβλημα και δεν είναι πάντα σύμπτωμα κακής διατροφής».

Πέρυσι ο Κάρλ Λάγκερφελντ προκάλεσε οργή με την επίθεση κατά της βρετανίδας ποπ τραγουδίστριας Αντέλ, λέγοντας: «Η Αντέλ έχει πάρα πολύ λίπος, αλλά έχει ένα όμορφο πρόσωπο και μια θεική φωνή». Η απάντηση της Αντέλ σε συνέντευξή της σε περιοδικό ήταν: «Εκπροσωπώ την πλειοψηφία των γυναικών και είμαι περήφανη γι’αυτό. Το βάρος δεν έχει να κάνει με την καριέρα μου».