4news-front

  • Έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας δείχνει ότι τα παιδιά εύπορων και μορφωμένων γονέων έχουν μεγαλύτερο εγκέφαλο και καλύτερες επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης από
  • Μετά από πολλές διαβουλεύσεις η Κομισιόν ενέκρινε το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο για τον δραστικό περιορισμό της πλαστικής σακούλας, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα επιβλαβής για το
  • Η Σιγκαπούρη είναι η πιο ακριβή πόλη του κόσμου. Οφείλει τον τίτλο, κυρίως, στο κόστος κατοικίας, αφού το ενοίκιο μίας γκαρσονιέρας στο κέντρο ξεπερνά τα €2.500 ($ 3.027),
  • Πόσο εύκολα μπορούμε να αντισταθούμε σε ντόνατς, τούρτες, πάστες και γενικά στα γλυκίσματα;Όσοι μπορούν είναι τυχεροί.   Οι υπόλοιποι πρέπει να το ξανασκεφτούν, όταν θα

Πόσο απέχει η Βάρκιζα απο τις Βρυξέλλες;

Πόσο απέχει η Βάρκιζα απο τις Βρυξέλλες;

του Αιρετικού.Η ελληνική ιστορία βρίθει περιπτώσεων διάστασης των ηγετών με τον λαό . Και αυτό, τόσο σε επιπέδο κυβερνήσεων όσο και επίπεδο κομματικών ηγεσιών. Η πιο τραυματική εμπειρία αυτής της διάστασης ήταν  : η συμφωνία της Βάρκιζας. Τότε που οι ηγέτες της Αριστεράς αποφάσισαν να καταθέσουν τα όπλα και να εναποθέσουν τις τύχες των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που την είχαν ακολουθήσει μέχρι τότε στην μεγαλοψυχία του Σκόμπυ, του Παπανδρέου και των άλλων ελλήνων πολιτικών που είχαν ορκιστεί πίστη στο Λονδίνο και στον Γλύξμπουργκ. 

Αν και η Αριστερά, έχει καταφέρει να οικειοποιηθει  όλους εκείνους τους έλληνες που θεώρησαν ότι μετά απο τόσες θυσίες το ελάχιστο που μπορούσαν να προσδοκουν είναι υπερηφάνια και ανεξαρτησία η αλήθεια είναι διαφορετική. Στα βουνά αλλά και στις πόλεις οι άνθρωποι που εντάχθηκαν στις οργανώσεις  δεν συμφωνούσαν στις ιδεολογικές της επιλογές. Οι περισσότεροι δεν ήθελαν να διώξουν τον Γλύξμπουργκ για να μπεί στην θέση του ένας άλλος ντυμένος με κόκκινο μανδύα. Η Αριστερά είχε καταφέρει να πείσει -ή και να παραπλανήσει-απλούς δημοκράτες οι οποίοι θεώρησαν ότι θα μπορούσαν να ελπίζουν σε μία καλύτερη ζωή. Η ιστορία δείχνει ότι αυτοί ήταν οι περισσότεροι. Και αυτούς και τους οπαδούς της, η ηγεσία της Αριστεράς κατάφερε με την τζίφρα της να τους προδώσει.Και τους αριστερούς αλλά και τους δημοκράτες που πίστεψαν τις μεγαλοστομίες  και τους θεατρινισμούς της.
 
Σήμερα, όμοια με τότε, η αριστερά κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των ελλήνων. Και οχι μόνο στις εκλογές αλλά και στο Δημοψήφισμα. Θα ήταν ύβρις να πιστέψει η ηγεσία της αριστεράς, ότι το 61% του ελληνικού λαού που ψήφισε ΟΧΙ σε συγκεκριμένα μέτρα που πρότειναν οι ευρωπαίοι δυνάστες είναι οπαδοί της . Η πλειοψηφία των ανθρώπων που την εμπιστευτηκαν πίστευαν -και πιστεύουν- ότι έχουν δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Είναι  άνθρωποι οι οποίοι θεώρησαν ότι έχουν καθήκον να μάχονται για την εθνική ανεξαρτησία. Είναι  άνθρωποι που θεώρησαν ότι υπάρχει και μία άλλη οικονομική πολιτική για να ξεφύγει μία οικονομία απο την ύφεση.
 
Το μεγάλο κέρδος της Αριστεράς ήταν ότι την πίστεψαν πολλοί περισσότεροι απο εκείνους που αποτελούν την παραδοσιακή εκλογική της πελατεία. Και αυτό το πρόσκαιρο κέρδος η ηγεσία της ,κατάφερε όχι απλώς να το σπαταλήσει αλλά να το χαρίσει καταδικάζοντας ένα ολόκληρο λαό στην απόγνωση. 
 
Πλέον ένα είναι σίγουρο: η επόμενη μέρα σε αυτόν το τόπο θα είναι ζοφερή για την δημοκρατία και την ευθύνη έχει στο ακέραιο η ηγεσία της Αριστεράς. Είναι θέμα χρόνου η συρρίκνωση της στα ποσοστά που της αναλογούν γιατί ακόμα και αν το κυβερνων κόμμα καταφέρει να γαντζωθεί στην εξουσία, οι απλοί άνθρωποι κατανοούν ότι η ηγεσία της , αυτή που έβγαινε στους τηλεοπτικούς δέκτες και τους καλούσε να "βάλουν πλάτη" ώστε να πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις, αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων και κυρίως της ιστορίας. Μπορεί να ήταν άριστοι δημαγωγοί. Μπορεί να αποδείχθηκαν άριστοι διαχειριστές των ψυχών και των προσδοκιών. Αλλά η αλήθεια είναι μία: Έχασαν την εμπιστοσύνη των ανθρώπων . Έβαλαν την υπογραφή τους στην παράδοση των όπλων εγκαταλείποντας τους ανθρώπους που την πίστεψαν στα νύχια των δανειστών. Και αυτο θα πιστοποιηθεί όταν ξεκινήσουν οι κατασχέσεις των σπιτιών  . Θα φανεί όταν οι πεινασμένοι θα πλημμυρίσουν τους δρόμους των ελληνικών πόλεων. Θα αναδειχθεί όταν θα αρχίσουν να ακόμα περισσότεροι άνθρωποι να αδυνατούν να επιβιώσουν μετα την φοροεπιδρομή που θα έχει τις υπογραφές τους.
 
Δυστυχώς σήμερα αποδείχθηκε ότι η ρημάδα η ιστορία μπορεί να φέρει την Βάρκιζα με τις Βρυξέλλες πολύ, μα πολύ κοντά. 
 
ΥΓ: Τα κείμενα που αναρτήθηκαν και τα οποία στόχευαν στο να αναδείξουν την ανάγκη μίας άλλης πορείας ισχύουν στο ακέραιο.