4news-front

  • Έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας δείχνει ότι τα παιδιά εύπορων και μορφωμένων γονέων έχουν μεγαλύτερο εγκέφαλο και καλύτερες επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης από
  • Μετά από πολλές διαβουλεύσεις η Κομισιόν ενέκρινε το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο για τον δραστικό περιορισμό της πλαστικής σακούλας, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα επιβλαβής για το
  • Η Σιγκαπούρη είναι η πιο ακριβή πόλη του κόσμου. Οφείλει τον τίτλο, κυρίως, στο κόστος κατοικίας, αφού το ενοίκιο μίας γκαρσονιέρας στο κέντρο ξεπερνά τα €2.500 ($ 3.027),
  • Πόσο εύκολα μπορούμε να αντισταθούμε σε ντόνατς, τούρτες, πάστες και γενικά στα γλυκίσματα;Όσοι μπορούν είναι τυχεροί.   Οι υπόλοιποι πρέπει να το ξανασκεφτούν, όταν θα

Σαμαράς, Βενιζέλος , Στουρνάρας και το Σύνδρομο της Στοκχόλμης

Σαμαράς, Βενιζέλος , Στουρνάρας και το Σύνδρομο της Στοκχόλμης

του Αιρετικού. Η ελληνική κοινωνία ζει και κινείται σε ένα περιβάλλον  τρόμου. Πάνω από  2.500.000 έλληνες,  που χρωστάνε σε εφορία και ταμεία. Πάνω από 200.000, που χρωστάνε σε τράπεζες και δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια. Πολλοί  από αυτούς ανήκουν στο 20% του ελληνικού πληθυσμού,  που ζει καθημερινά τον τρόμο των στερήσεων σε τροφή, ρούχα, στέγη και θέρμανση.  Σίγουρα,  η συντριπτική πλειοψηφία του 1.400.000 ανέργων έχει να αντιμετωπίσει εκτός από την «ντροπή»  και την κατάθλιψη για κάποια από τα παραπάνω χρωστούμενα.  Υπάρχει και ένας απροσδιόριστος αριθμός –καθόλου αμελητέος- που ξυπνά και κοιμάται με το φόβο, ότι αύριο θα βρεθεί στην ίδια ή χειρότερη κατάσταση με τους παραπάνω είτε γιατί δεν θα μπορέσει να πληρώςει τους φόρους του είτε γιατί θα σηκώσει τα χέρια ψηλά, στην εξυπηρέτηση του τραπεζικού του δανείου  είτε  γιατί  η δουλειά του είναι επισφαλής είτε γιατί ανήκει σε εκείνους που έχουν μεν δουλειά, αλλά ο εργοδότης τους δεν τους πληρώνει. Με απλά λόγια, τουλάχιστον 4.000.000 έλληνες  είναι θύματα απροκάλυπτης βίας.

Η  εκλεγμένη –και-  από  αυτούς τους ανθρώπους  Κυβέρνηση, που σύμφωνα με το Σύνταγμα υποχρεούται να εξασφαλίσει συνθήκες ασφάλειας και γαλήνης, όχι μόνο ξεκίνησε  αλλά και τροφοδοτεί, κλιμακώνοντας  αυτήν την ανελέητη «εκστρατεία τρόμου» . Κοντολογίς, οι άνθρωποί της, προσπαθούν με δηλώσεις, ανακοινώσεις και πράξεις, να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το φόβο, τον τρόμο και τον πανικό. Πρόκειται για ένα αδυσώπητο ψυχολογικό πόλεμο καλλιέργειας του τρόμου. Η παρέα που ορίστηκε ως υπεύθυνη των Οικονομικών, καθημερινά δεν σταματά  να ρίχνει «λάδι στην φωτιά» του τρόμου.

Θα πάρουν τα σπίτια οι τράπεζες για τα χρωστούμενα.

Θα πάρει το δυάρι  η εφορία γιατί  χρωστάτε φόρους.

Θα  βγάλει στο σφυρί τα έπιπλα το ασφαλιστικό σας ταμείο γιατί χρωστάτε εισφορές.

Θα μπουκάρει στο σπίτι η εφορία όποτε θελήσει.

Θα σας στείλει φυλακή η εφορία  για τα χρέη στο Δημόσιο.

Θα  μπορεί  ο έφορος να βουτήξει από την τράπεζα την πενιχρή μισθοδοσία ή την σύνταξη.

Θα μπορεί ο φοροράμπο να ανοίξει την θυρίδα και να αρπάξει τα ψευτοκοσμήματα της μακαρίτισσας γιαγιάς έναντι οφειλών.

Θα μπλοκάρουμε το ΑΦΜ και δεν θα μπορείτε να βγάζετε χρήματα  ούτε για μία φρατζόλα ψωμί.

Θα , θα , θα…

Σίγουρα,  πρόκειται για το πιο οργανωμένο σχέδιο ψυχολογικού πολέμου,  σε βάρος ενός σημαντικού αριθμού ελλήνων πολιτών, που έχει αποκλειστική  βάση τον τρόμο. Αυτοί, που υποτίθεται ότι είναι οι «εκλεκτοί» των ελλήνων, έχουν συλλάβει, έχουν οργανώσει και έχουν εφαρμόσει μεθοδευμένα και συστηματικά  μία επιχείρηση τρομοκράτησης. Θα έλεγε κανείς ότι  στη χώρα αυτή, είναι το μοναδικό σχέδιο που εφαρμόζεται με απόλυτη συνέπεια και προσήλωση.

Οι εμπνευστές  αλλά και  τα  «θύματα», παρασυρμένοι οι μεν πρώτοι από την ηδονή του κυρίαρχου, οι δε δεύτεροι από τον πανικό που προκαλούν οι συνεχείς δόσεις τρόμου, ξεχνούν όμως ότι στο σχέδιο υπάρχει ενσωματωμένος ένας μηχανισμός  αυτοκαταστροφής.

Οι άνθρωποι  έχει αποδειχθεί  ιστορικά, όταν δεχθούν υπερβολικές δόσεις βίας  οδηγούνται στο  να επιλέξουν ανάμεσα στην πλήρη υποταγή, την αδιαφορία  και τη βίαιη αντίδραση. Οποιοδήποτε και από τους τρείς δρόμους και αν ακολουθήσουν, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Άρνηση.

Ο τρόμος ως  μέθοδος καταστολής  έχει  τα προσδοκώμενα από τον εμπνευστή του αποτελέσματα, μόνο όταν αυτός που τον υφίσταται έχει ακόμα σε κάτι να ελπίζει και να προσδοκά.  Όταν χαθεί και η τελευταία ελπίδα, τότε  οι λύσεις που του απομένουν είναι είτε η παράδοση άνευ όρων είτε η υιοθέτηση συμπεριφορών που αγγίζουν  ή –ορισμένες φορές ξεπερνούν- τα όρια της παραβατικότητας.  Το ενδεχόμενο  της άνευ όρων παράδοσης, συνδέεται τις  περισσότερες φορές με  αυταρχικά καθεστώτα π.χ. Γερμανία του Χίτλερ ή Ιταλία του Μουσολίνι, Ρωσία του Στάλιν, Λατινική Αμερική των δικτατοριών, Καμπότζη των Ερυθρών Χμερ, Κίνα του Μάο.

Σε δημοκρατικές κοινωνίες όμως  η πολιτική του τρόμου είναι  καταδικασμένη. Οι έλληνες «διαχειριστές του τρόμου» αργά ή γρήγορα θα διαπιστώσουν ότι  η υπερβολική δόση έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από εκείνο που προσδοκούσαν και τις περισσότερες φορές γυρνά σαν μπούμερανγκ  εναντίον τους.  Και  όταν –αργά ή γρήγορα- διαπιστώσουν το δικό τους αδιέξοδο,   θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της οικειοθελούς  αποχώρησης ή της διατήρησής τους στην εξουσία με την βία.  Η μοναδική περίπτωση να μη βρεθούν αντιμέτωποι με αυτό το δίλημμα, είναι αν τα υποκείμενα του τρόμου αποκτήσουν συμπεριφορές του… συνδρόμου της Στοκχόλμης .

Υπενθυμίζεται  ότι το 1973, τέσσερις Σουηδοί που κρατήθηκαν ως όμηροι για έξι ημέρες σε θησαυροφυλάκιο τράπεζας, κατά τη διάρκεια της ληστείας, «δέθηκαν» συναισθηματικά με τους εγκληματίες που τους κρατούσαν, ένα φαινόμενο που ονομάστηκε Σύνδρομο της Στοκχόλμης. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, ο δεσμός αυτός με τους κακοποιούς ήταν ένα μέσο που ανέπτυξαν οι όμηροι προκειμένου να αντέξουν τη βία.