4news-front

  • Έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας δείχνει ότι τα παιδιά εύπορων και μορφωμένων γονέων έχουν μεγαλύτερο εγκέφαλο και καλύτερες επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης από
  • Μετά από πολλές διαβουλεύσεις η Κομισιόν ενέκρινε το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο για τον δραστικό περιορισμό της πλαστικής σακούλας, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα επιβλαβής για το
  • Η Σιγκαπούρη είναι η πιο ακριβή πόλη του κόσμου. Οφείλει τον τίτλο, κυρίως, στο κόστος κατοικίας, αφού το ενοίκιο μίας γκαρσονιέρας στο κέντρο ξεπερνά τα €2.500 ($ 3.027),
  • Πόσο εύκολα μπορούμε να αντισταθούμε σε ντόνατς, τούρτες, πάστες και γενικά στα γλυκίσματα;Όσοι μπορούν είναι τυχεροί.   Οι υπόλοιποι πρέπει να το ξανασκεφτούν, όταν θα

McDonalds vs Burger King επι ρωσικού εδάφους

McDonalds vs Burger King επι ρωσικού εδάφους

Πόλεμος χαμπουργκερ στην Ρωσία  οξύνει τον ανταγωνισμό των αμερικάνικών  αλυσίδων fast food . Την ώρα που οι ρώσοι  σε όλη τη χώρα ζητούσαν να μπεί λουκέτο στα καταστήματα McDonald's  ο μεγαλύτερος ανατγωνιστής τους  η αλυσίδα  Burger King ανήγγειλε την πρόθεση της να ανοίξει καταστήματα στην Κριμαία από την οποία είχε αποχωρήσει η άλλη αλυσίδα.
Δράσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην αμερικανική αλυσίδα fast food McDonald's έγιναν χθες σε πολλές περιφέρειες της Ρωσίας. Οι διαδηλωτές απαιτούσαν να μπει λουκέτο στα αμερικανικά ταχυφαγεία σε όλη την επικράτεια και να μην ανοίξουν νέα. Πικετοφορίες πραγματοποιήθηκαν στο Βλαντιμίρ, στο Κρασνοντάρ, στο Πετροζαβόντσκ και σε άλλες περιοχές της Ρωσίας. «Κάθε γαστρεντερολόγος θα μπορεί να σας πει ότι το fast food είναι συνώνυμο της δηλητηρίασης. Πρέπει να κλείσουν όλα τα McDonald's στη Ρωσία, για να μη δηλητηριάζουν τα παιδιά μας με αναψυκτικά και αγγουράκια τουρσί» ανέφερε στο ITAR-TASS ο Βαλερί Πουζάνοφ, ένας από τους ακτιβιστές που συμμετείχαν στην πικετοφορία στο Βλαντιμίρ, που βρίσκεται 200 χλμ. ανατολικά της Μόσχας. Για να υπογραμμίσει δε την απέχθειά του για το λεγόμενο «γρήγορο φαγητό», ο Πουζάνοφ αγόρασε από το τοπικό McDonald's ένα γεύμα για παιδιά, το πέταξε πάνω σ' ένα κομμάτι ύφασμα και το έλιωσε ποδοπατώντας το!
«Φύγατε από την Κριμαία – Να φύγετε και από το Μπριάνσκ», «Κάτω το αμερικανικό fast food», «Να γυρίσετε σπίτι σας»: Αυτά φώναζαν στην αντι-McDonlad's διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν έξω από το τοπικό εμπορικό κέντρο οι ακτιβιστές του Μπριάνσκ.

Στο μεταξύ στο Ιβάνοβο, ο εκπρόσωπος της τοπικής Δούμας Ρομάν Γεφρέμοφ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή διαγωνισμού για την καλύτερη δημόσια δράση κατά των McDonald's, με στόχο να επιστήσει την προσοχή του κόσμου στην υγιεινή διατροφή. Όπως είπε στο ITAR-TASS ο Γεφρέμοφ, ήδη έχει ξεκινήσει η υποβολή των υποψηφιοτήτων. Ο νικητής, που θα αναδειχτεί την επόμενη εβδομάδα, θα λάβει ως έπαθλο 10 εισιτήρια για κινηματογράφο.
Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Απριλίου η εταιρία McDonald's σταμάτησε τις δραστηριότητές της στην Κριμαία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρίας, «για λόγους που δεν σχετίζονται με την εταιρία η McDonald's αναστέλει τις δραστηριότητές της στη Συμφερούπολη, στη Σεβαστούπολη και στη Γιάλτα» και ελπίζει το συντομότερο δυνατό να ανοίξουν ξανά τα εστιατόριά της στην Κριμαία.

Τα Burger King.

Μπορεί να McDonald’s να έφυγαν, έρχονται, όμως, τα Burger King.Η αμερικανική αλυσίδα ταχυφαγείων ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να μπει στην αγορά της Κριμαίας.
«Σχεδιάζουμε να εισάγουμε τις υπηρεσίες μας στην Κριμαία, αν και ακόμα δεν μπορώ να σας πω πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό, ούτε πόσα εστιατόρια θα λειτουργήσουν» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της αλυσίδας στη Ρωσία.
Στις αρχές του μήνα, η McDonald’s αποφάσισε να κλείσει τα καταστήματά της στην Κριμαία, «προσωρινά», όπως ανέφερε, επικαλούμενη γεωπολιτικούς κινδύνους.